O carte pe zi: „Zece comici mititei” de Fred Van Lente

Media

Publicat 2021-02-23 05:49:00

Americanul Fred Van Lente, născut în 1972, şi-a făcut studiile la universitatea din Syracuse, este scriitor, la început a publicat romane grafice şi a scris mai multe scenarii, lucrând pentru compania Marvel Comics. În 2014 a scris o piesă de teatru apreciată, împreună cu soţia sa, iar în 2017 a debutat cu acest roman, socotit de toată lumea ca un omagiu adus Agathei Christie

Scriu editorii români: „Debutul briliant al lui Van Lente este un omagiu adus epocii de aur a romanelor poliţiste şi, în acelaşi timp, o satiră extrem de contemporană a lumii show-businessului. Romanul începe, cum altfel, atunci când nouă comedieni mai mult sau mai puţin cunoscuţi sunt invitaţi să participe la o reuniune, pe proprietatea aflată pe o insulă a legendarului actor de comedie de la Hollywood Dustin Walker. Din grup fac parte fostul prezentator al unei emisiuni TV, un instructor de improvizaţie scăpătat, un comedian <> ridicol de bogat şi o vedetă din Vegas trecută de prima tinereţe. Cei nouă sosesc pe mare pentru a descoperi că toate clădirile de pe insulă sunt complet părăsite. Izolaţi, fără semnal la telefon sau internet, curând vor fi ucişi rând pe rând. Dar cine face asta şi de ce?”

Îndată ce debarcă pe insulă, oaspeţilor li se întâmplă lucruri neplăcute şi stranii. Descoperă că pe insulă pe care nu există telefon fix şi nici semnal pentru niciun telefon mobil, iar parola wi-fi primită de asistenta gazdei e eronată; nu există vreo posibilitate de a comunica cu continentul; pe insulă nu se află niciun administrator, funcţionar sau servitor, invitaţii fiind absolut singuri. Nu există nicio barcă sau alt mijloc de deplasare cu care să plece de pe insulă. Casa în care sunt găzduiţi are o arhitectură stranie. Unul dintre personaje „o luă înainte să le ajute să evite uşile ce se deschideau spre pereţi sau scări care urcau, dădeau după un colţ şi se opreau brusc, precum şi alte elemente arhitecturale care se voiau a fi hilare, adăugate de Dustin Walker când construise casa.”

Încep crimele. Şi fireşte discuţiile interminabile, pentru invitaţii nu cred ce li se întâmplă. „Ascultaţi-mă până la capăt – dacă nu a otrăvit nimeni nimic şi domnul Griffith era cu adevărat bolnav, adică dacă ar fi murit oricum? Şi dacă s-a înţeles cu domnul Walker să-l ajute cu festa asat răutăcioasă pe care ne-o joacă, cu emisiunea lui specială de revenire, filmată cu camera ascunsă, aşa că şi-a pus singur otrava în băutură? Vreau să spun, ca să nu treacă printr-un declin lung şi prin toată durerea şi suferinţa prin care ar fi trecut familia lui. Aşa că s-a sinucis.”

Din loc în loc în roman sunt inserate fragmente din showurile comendienilor, care dezvăluie esenţa fiecărei personalităţi.

Ce se întâmplă, vă lăsăm să descoperiţi, e totuşi o carte poliţistă.

Fred Van Lente – Zece comici mititei. Editura RAO. Traducere de Maria Adam. 296 pag.

Sursa
Media
Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur se va desfă...

Sezonul premiilor în cinematografia americană începe...

Media
Libertatea presei în Ungaria provoacă îngrijorare ş...

Libertatea presei din ţara vecină este un subiect sen...

Media
SMS tare pe care l-a primit Mircea Badea de la Păunesc...

Mircea Badea a primit un SMS tare de la Andrei Păunesc...

Media
Viviana Sposub se mărită cu George Burcea? Anunțul m...

Anunț de ultimă oră pentru toți fanii Vivianei Spos...

Media

EXCLUSIV  Lună Plină în Fecioară, 27 februarie 2021. Daniela Simu...

Pe 27 februarie, va avea loc o Lună Plină în Fecioară. Despre acest subiect, Daniela Simulescu, ...

Lovitură dură pentru Bianca Drăgușanu! A primit o amendă de 5.000 de lei: Am fost ame...
Bianca Drăgușanu are parte de o nouă lovitură! După ce joi a fost chemată la DIICOT, vedeta a primit o a...
EXCLUSIV  De Ce Citim, despre „11 elegii”, LIVE la DC News...
Iubitorii literaturii sunt invitaţi, sâmbătă, de la ora 16.00, să urmărească o nouă ediţie a emisiuni...
Românii au talent 2021. Moment dumnezeiesc la Pro TV. O tânără de 17 ani, cu voce de ...
Românii au talent 2021. Moment dumnezeiesc la Pro TV. O tânără de 17 ani cu voce de înger a uimit juriul:...
Media
Divorțul anului la nivel mondial! Au întocmit oficial...

Divorțul anului la nivel mondial după ultimele inform...

Media
PRO TV vine cu surprize pentru spectatori! Emisiunile c...

PRO TV vrea să dea din nou lovitura așa că vine cu o...

Media
BREAKING NEWS  DUO Nicu & Sorin, la „Românii au tal...

Nicu și Sorin au făcut o demonstrație de forță și...

Media
Răsturnare de situație la Survivor România de la Kan...

Surpriză mare în ediția de joi a competiției Surviv...

Media: „Ochii pe mine!”. Facebook, AUR şi Zuckerberg. Vlad Fiscutean: „Este posibil să fie chiar prima mişcare politică lansată aşa” / Aluziva, creator de conţinut: „Pe mine nu mă apucă depresiile de la social media”

Vlad Viscutean, expert social media şi cu Alina Greavu, alis Aluziva, creator de conţinut – invitaţi joi seara (n.r. – 4 februarie 20...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.