Profeţia unui rabin din secolul 18 despre ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina ca semnal al sfârşitului vremurilor. Explicaţiile rabinilor de azi

Externe

Publicat 2021-04-07 15:48:33

Profeţia unui reputat rabin din secolul 18 pare să se refere la tensiunile în creştere dintre Rusia şi Ucraina, ţări care comasează trupe la graniţe, scrie Daily Star.

Un rabin din Europa de Est a profeţit că pregătirea unor ostilităţi de către cele două ţări sunt un semn că venirea lui Mesia se apropie.

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina durează de 7 ani, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Pe 24 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a dat un semnal fără echivoc când a emis un decret prin care solicita „dezocuparea şi reintegrarea teritoriulul ocupat provizoriu al Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol”

De atunci au loc comasări de trupe de ambele părţi, tancuri ucrainene fiind văzute în aşa-numitele republici populare Lugansk şi Doneţk, în timp ce Rusia îi dislocă în Crimeea pe paraşutiştii Pskov, apropiindu-se astfel de graniţele cu Ucraina.

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden l-a sunat pentru prima dată pe preşedintele Zelenski, angajându-se să susţină Ucraina în faţa „agresiunii” ruseşti, în timp ce Comandamentul european american a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel.

Rusia a răspuns avertizând NATO împotriva desfăşurării de trupe în Ucraina, spunând că o astfel de mişcare va escalada tensiunile în apropierea graniţelor sale şi Kremlinul nu va avea de ales decât să răspundă cu forţă.

Escaladarea tensiunilor militare a fost menţionată de experţii în textele religioase care au vorbit de împlinirea unei profeţii despre sfârşitul vremurilor din anii 1700.

Rabinul Eliyahu ben Shlomo Zalman (1720-1797), născut în Belarus şi cunoscut sub numele de Gaonul (Învăţatul) din Vilna (Lituania), care ştia Talmudul pe dinafară şi punea accent pe studiul individual religios, s-a opus hasidismului, în care rolul unui rabin devenea foarte important pentru un discipol.

El a avut contribuţii importante la înţelegerea procesului mesiac, în condiţiile în care evreii aşteptau apocalipsa şi prima venire a lui Mesia.

Profeţia înmânată de Gaonul din Vilna fiului său era următoarea: „Când vei afla că ruşii au capturat Crimeea, vei şti că timpurile lui Mesia au început, că paşii săi pot fi auziţi. Iar când vei auzi veşti că ruşii au ajuns în oraşul Constantinopol [Istanbul], trebuie să îmbraci hainele de Şabat şi să nu le mai dai jos pentru că Mesia poate sosi în orice clipă”.

Profeţia învăţatului, a cărui abordare religioasă a fost asociată opozanţilor hasidismului (Misnagdim), a fost dezvăluită acum câţiva ani de strănepotul său.

Rabinul Pinchas Winston, specializat în filosofia Torei (cartea sacră a evreilor) şi care a scris mai multe cărţi despre sfârşitul vremurilor, e de părere că situaţia din Estul Europei pare să aibă un paralelism în Războiului lui Gog şi Magog (sunt menţionaţi în Biblie şi reprezentaţi ca bărbaţi, fiinţe supranaturale sau teritori în mitologie şi folclor şi odată ar fi fost o singură fiinţă), considerat un precursor al lui Mesia.

„Se ştie că Gog şi Magog vor veni din nord. Cuvântul ebraic pentru nord are şi semnificaţia de ascuns”, spune rabinul Winston precizând că războiul dintre Rusia şi Turcia a fost profeţit să aibă loc înainte de războiul lui Gog şi Magog.

„De fiecare dată e ca şi cum s-ar construi un turn de explozibili. Aparent incidente mărunte ar a fi sursa conflictelor majore dar de fiecare dată avem toate condiţiile deja pregătite şi lipseşte o scânteie pentru a le aprinde”.

Rabinul Winston susţine că numitorul comun în marile războaie multinaţionale este „liberalismul excesiv”, după care conflictul va izbucni negreşit.

„Un pic de liberalism este un lucru bun, chiar necesar”, a spus el.

„Lumea poate funcţiona corect numai atunci când oamenii, în special liderii, recunosc că Dumnezeu conduce lumea. Oamenii şi guvernele trebuie să îşi asume responsabilitatea propriilor acţiuni într-un cadru global”.

Sursa
Externe
Germania dă lovitura la nivel medical. O companie a in...

Descoperire importantă anunțată de o companie din Ge...

Externe
Rusia îşi suspendă zborurile spre Turcia...

Rusia a anunţat suspendarea legăturilor sale aeriene ...

Externe
Lovitură teribilă în Europa! Germania ar putea ieşi...

Uniunea Europeană ar avea de suferit dacă Germania se...

Externe
China invadează Taiwanul cu cel mai mare număr de avi...

Zona de apărare a Taiwanului a fost încălcată de 25...

Externe

Ursula von der Leyen, după "Sofagate", la întrevedere cu Charles Mic...

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit luni cu preşedintele Consiliului Euro...

Iranul suspendă cooperarea cu UE în domeniul drepturilor omului, ca reacţie la sancţiu...
Administraţia de la Teheran a anunţat, luni seară, suspendarea dialogului în domeniul drepturilor omului c...
Turcia şi Libia şi-au reînnoit angajamentul faţă de un acord maritim controversat...
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul libian Abdelhamid Dbeibah şi-au reafirmat luni angajame...
Ramadanul începe marți în Arabia Saudită / "Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru descoper...
Luna postului musulman de Ramadan va începe marți în Arabia Saudită pe fondul pandemiei Covid-19 pentru al...
Externe
”Preţurile vaccinurilor explodează.” Premierul bu...

Prim-ministru bulgar Boiko Borisov a dezvăluit că un ...

Externe
"Ne va lipsi teribil de mult". Prințul Harry va partic...

A fost "un om al datoriei, de onoare şi cu un pronunţ...

Externe
Vladimir Putin, mesaj pentru membrii guvernului: ”Rus...

Rusia trebuie să rămână o mare putere nucleară şi...

Externe
BREAKING NEWS  Vulcanul de pe insula Saint Vincent a e...

Vulcanul La Soufriere, din nord-estul insulei Saint Vin...

Externe: DOLIU ÎN MAREA BRITANIE | Funeraliile prințului Philip, în cadru restrâns

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, va avea parte de funeralii extrem de restrânse: din cauza pandemiei, la înmormântări n...

Externe: Vaccinul chinezesc Coronavac are o eficacitate aproape de zero împotriva Covid-19, după prima doză (Studiu)

Un studiu efectuat în Chile arată că serul chinezesc Coronavac oferă o protecție de doar 3% împotriva Covid-19, după prima doză, un ...

Externe: Arta, disciplină obligatorie în Rusia

În multe școli din Rusia, arta - ca disciplină de studiu - rămâne în programul obligatoriu de învăţământ. Periodic se organizeaz...

Externe: CORONAVIRUS | Guvernul britanic intenționează să introducă un certificat COVID-19 fără de care nu se va mai putea intra în nici un local

Guvernul britanic intenționează să introducă un certificat COVID-19 fără de care nu se va mai putea intra în nici un local. Proprieta...

Externe: Franța se pregătește să experimenteze taxiul zburător. Primii clienți vor beneficia de avantajele sale cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2024

La prima vedere pare jumătate elicopter, jumătate dronă. Este prototipul unui taxi zburător, de concepție germană, care va putea fi ob...

Externe: Texas | Restricțiile legate de COVID-19 au fost ridicate. Surprinzător, anunțul nu a fost primit cu entuziasm, ci mai degrabă cu preocupare

În Texas au fost ridicate restricțiile menite să încetinească răspândirea COVID-19 și, odată cu ele, purtarea obligatorie a măști...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.