Studiul care dă totul peste cap! Măștile, mult mai importante decât distanțarea socială. Ar trebui eliminată

Economie

Publicat 2021-04-07 18:15:45

Un studiu realizat recent de către Universitatea din Florida Centrală arată că purtarea măștilor și prezența unui sistem de ventilație sunt mult mai importante decât măsura de distanțare socială. Conform cercetătorilor, cele două elemente reduc semnificativ răspândirea COVID-19 în interiorul camerelor.

Studiul care dă totul peste cap! Măștile, mult mai importante decât distanțarea socială. Ar trebui eliminată

Este demn de menționat că studiul respectiv, publicat în revista Physics of Fluids, a fost realizat în contextul în care multe școli și universități revin la formatul de învățământ cu prezență fizică, conform informațiilor transmise de către sciencedaily.com

„Cercetarea este importantă, deoarece oferă îndrumare cu privire la modul în care înțelegem siguranța în mediile interioare”, a explicat Michael Kinzel, profesor asistent în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică și Aerospațială al Universității din Florida Centrală și coautor al studiului publicat în revista Physics of Fluids.

Nu este nevoie de distanțare socială atunci când măștile sunt obligatorii

În studiul respectiv, cercetătorii au creat un model computerizat al unei săli de clasă cu elevi și un profesor. După aceea, aceștia au modelat fluxul de aer și transmisia bolilor și au calculat riscul de transmisie în aer.

„Studiul constată că nu este nevoie de distanțare socială atunci când măștile sunt obligatorii. Cu măști, probabilitatea de transmitere nu scade odată cu creșterea distanței fizice, ceea ce subliniază modul în care masca poate fi cheia pentru creșterea capacității în școli și în alte locuri”, a completat Michael Kinzel.

De asemenea, în modelul utilizat de cercetători era proiectată o clasă cu 709 metri pătrați, cu tavane înalte de 9 picioare, asemănătoare cu o clasă universitară de dimensiuni mai mici și conținea elevi și un profesor care purtau măști, subliniază profesorul de la Universitatea din Florida Centrală.

Distanțarea socială este prima măsură care ar trebui relaxată

„Rezultatele sugerează exact ceea ce face Universitatea din Florida Centrală, că sistemele de ventilație și purtarea unei măști sunt cele mai importante în prevenirea transmiterii iar distanțarea socială este prima măsură care ar trebui relaxată”, a explicat profesorul Michael Kinzel, referindu-se la măsurile anti-COVID impuse autoritățile de pe tot globul.

Astfel, cercetătorii au examinat sala de clasă folosind două scenarii. În primul era examinată o sală de clasă ventilată , în timp ce în al doilea scenariu era examinată o clasă neventilată. Trebuie menționat și că aceștia au folosit două modele, Wells-Riley și dinamica computerizată a fluidelor.

Modelul Wells-Riley este utilizat pentru a evalua probabilitatea de transmisie în interior, în timp ce dinamica computerizată a fluidelor este folosită pentru a înțelege aerodinamica mașinilor, aeronavelor și mișcarea subacvatică a submarinelor.

Conform rezultatelor, măștile de protecție s-au dovedit eficiente prin prevenirea expunerii directe deoarece oferă un aer cald care face aerosolii să se miște vertical. În acest fel, aerosolii sunt împiedicați din a ajunge la elevii din jurul lor, explică profesorul. Totodată, acesta a subliniat și că sistemul de ventilație și filtrul de aer au redus riscul de infecție cu un procent de 40-50%, comparativ cu o sală de clasă fără ventilație.

Potrivit explicației oferite de specialist, acest lucru se datorează faptului că sistemul de ventilație creează un flux de aer care elimină o parte din aerosoli iar în lipsa acesteia aerosolii se adună deasupra oamenilor din cameră, transmite Science Daily.

Sursa foto: Pexels.com

Sursa
Economie
Celebrul Robert Kiyosaki spune că un Bitcoin va ajunge...

Prețul bitcoin va crește la 1,2 milioane de dolari î...

Economie
De ce minciunile Chinei sunt mai periculoase decât par...

Operațiunile Partidului Comunist Chinez în sfera info...

Economie
Cea mai mare economie a lumii este în corzi. Cea mai m...

Nu este clar dacă inflația va reveni, dar o economie ...

Economie
România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iul...

„Dacă Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă...

Economie

Se pornește tăvălugul pentru războiul printre ghețuri. Ce va face...

Armata construiește un vehicul tactic unic pentru a desfășura misiuni de luptă cu risc ridicat, ...

Tarom îşi înjumătăţeşte flota: cu ce preţ vrea să vândă cele 14 avioane...
Compania Tarom a anunţat că va vinde 14 dintre cele 29 de aeronave pe care le deţine, în special aeronave ...
Industria aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei. Oficial KL...
Întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei, a transmis, vinery, ...
Răsturnare de situaţie: Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru cen...
Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti suspendarea notificării de ...
Economie
Florin Cîţu asigură că sistemul fiscal actual va fi...

Sistemul fiscal actual va fi menţinut, iar taxele şi ...

Economie
Preţurile mondiale la alimente continuă să crească....

Continuă creșterea prețurilor alimentelor, iar aceas...

Economie
Noi stickere pe Whatsapp. Abţibilde despre vaccinare, ...

Ca să poţi comunica mai uşor despre pandemie, vaccin...

Economie
Imagini spectaculoase cu drumul expres care ajunge dire...

Lucrările la drumul expres care ocoleşte oraşul Giur...

Economie: Premieră în sistemul energetic: cărbunii ies de pe podiumul producătorilor

Cărbunii au livrat anul trecut 16,5% din energia României, situaţie fără precedent în contextul în care marile termocentrale din bazi...

Economie: GÂNDUL FINANCIAR: Violența domestică. Anca Dragu, președinta Senatului: „Ne trebuie instituții și mecanisme care efectiv să protejeze femeile”

Violența domestică, traficul de persoane și drepturile persoanelor cu dizabilități sunt trei dintre domeniile pentru care președinta S...

Economie: Top 2020: Las mayores empresas de Rumania

Un análisis de Business Magazine basado en datos del Registro Mercantil nos presentó, a finales de 2020, el top de las empresas más grand...

Economie: Proiect grandios pentru Salina Turda: 27 de milioane de euro vor fi investite pentru modernizarea Minei Iosif

Finanțarea va fi atât din partea municipalității cât și de la Uniunea Europeană. Autoritățile locale doresc astfel dublarea...

Economie: Investiţii inteligente, în plină pandemie. Cum a luat naştere primul Coffee-to-Go pe roţi din Iaşi

În perioada asta mulţi ar evita orice investiţie. Dar pentru un om cu experienţă în afaceri oportunităţile apar în orice moment. Ia...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.