Poate fi convinsă Coreea de Nord să-și vaccineze populația?

Economie

Publicat 2021-02-27 14:37:00

Coreea de Sud și SUA pot pune umărul în a convinge multe țări ostile, precum Coreea de Nord, să demareze campania de vaccinare a populației.

Indiferent de negocierile Occident-Phenian pe tema programului nuclear, vaccinarea Coreei de Nord anti-covid trebuie să fie o prioritate globală. Este în interesul comunității globale să se asigure că o nouă variantă a coronavirusului nu se dezvoltă în Coreea de Nord. Situație care riscă să dea peste cap eforturile de vaccinare ale lumii, scrie NationalInterest.

Seulul duce deja tratative privind modul de vaccinare a populației Coreei de Nord. Propunerile sud-coreenilor variază de la furnizarea către Phenian a vaccinurilor suplimentare ale Coreei de Sud până la cumpărarea de vaccinuri rusești.

Există însă o cale mai bună de a vaccina Coreea de Nord. Și de ea ar putea beneficia nu doar nord-coreenii, ci și populațiile altor țări cu venituri mici și medii.

Regimul de la Phenian continuă să susțină că în țară nu a existat niciun caz de coronavirus. Dar blocările impuse de Phenian par să fi împiedicat izbuncnirea focar semnificativ în țară.Deși respinge asistența acordată de Seul, Phenianul a sugerat că ar prefera asistența internațională.

Cu Phenianul reticent în a accepta orice ajutor de la vecinul din Sud sau din Statele Unite, o soluție internațională rămâne cea mai bună cale de a vaccina populația nord-coreeană.

Multe țări bogate au stocat doze de vaccinuri suplimentare. Canada și Norvegia au fost printre primele care au anunțat că vor dona vaccinurile suplimentare, Norvegia oferindu-se să le doneze prin programul COVAX al OMS pentru a asigura o distribuție echitabilă către țările cu venituri mici și medii.

Emanuel Macron a anunțat propunerea de a trimite 5% din vaccinurile din SUA și UE în Africa în timpul procesului de vaccinare. Dar există unele dezacorduri cu privire la donarea de vaccinuri către statele mai sărace.

Coreea de Sud ar putea juca un rol în acest proces. Regatul Unit a invitat Coreea de Sud să ia parte la G-7 din acest an, iar Seulul ar trebui să colaboreze cu Londra și Washington-ul. Și să ajungă la un acord cu privire la donațiile de vaccinuri către COVAX.

Donarea de vaccinuri nu e o chestiune simplă din punct de vedere politic. O demonstrează reticența SUA de a dona orice vaccin înainte ca populația sa să fie complet vaccinată.

Vaccinarea populației nord-coreene are o rezonanță suplimentară în Coreea de Sud. Angajamentul Seulului de a dona vaccinuri în exces și acordarea de sprijin suplimentar pentru COVAX nu e cel mai rapid mod de vaccinare a Coreei de Nord. Dar, probabil, este cea mai bună cale de a fi siguri că Phenianul acceptă mîna de ajutor.

Sursa
Economie
Celebrul Robert Kiyosaki spune că un Bitcoin va ajunge...

Prețul bitcoin va crește la 1,2 milioane de dolari î...

Economie
De ce minciunile Chinei sunt mai periculoase decât par...

Operațiunile Partidului Comunist Chinez în sfera info...

Economie
Cea mai mare economie a lumii este în corzi. Cea mai m...

Nu este clar dacă inflația va reveni, dar o economie ...

Economie
România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iul...

„Dacă Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă...

Economie

Se pornește tăvălugul pentru războiul printre ghețuri. Ce va face...

Armata construiește un vehicul tactic unic pentru a desfășura misiuni de luptă cu risc ridicat, ...

Tarom îşi înjumătăţeşte flota: cu ce preţ vrea să vândă cele 14 avioane...
Compania Tarom a anunţat că va vinde 14 dintre cele 29 de aeronave pe care le deţine, în special aeronave ...
Industria aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei. Oficial KL...
Întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviaţiei, a transmis, vinery, ...
Răsturnare de situaţie: Romgaz anunţă că suspendă rezilierea contractului pentru cen...
Producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti suspendarea notificării de ...
Economie
Florin Cîţu asigură că sistemul fiscal actual va fi...

Sistemul fiscal actual va fi menţinut, iar taxele şi ...

Economie
Preţurile mondiale la alimente continuă să crească....

Continuă creșterea prețurilor alimentelor, iar aceas...

Economie
Noi stickere pe Whatsapp. Abţibilde despre vaccinare, ...

Ca să poţi comunica mai uşor despre pandemie, vaccin...

Economie
Imagini spectaculoase cu drumul expres care ajunge dire...

Lucrările la drumul expres care ocoleşte oraşul Giur...

Economie: Premieră în sistemul energetic: cărbunii ies de pe podiumul producătorilor

Cărbunii au livrat anul trecut 16,5% din energia României, situaţie fără precedent în contextul în care marile termocentrale din bazi...

Economie: GÂNDUL FINANCIAR: Violența domestică. Anca Dragu, președinta Senatului: „Ne trebuie instituții și mecanisme care efectiv să protejeze femeile”

Violența domestică, traficul de persoane și drepturile persoanelor cu dizabilități sunt trei dintre domeniile pentru care președinta S...

Economie: Top 2020: Las mayores empresas de Rumania

Un análisis de Business Magazine basado en datos del Registro Mercantil nos presentó, a finales de 2020, el top de las empresas más grand...

Economie: Proiect grandios pentru Salina Turda: 27 de milioane de euro vor fi investite pentru modernizarea Minei Iosif

Finanțarea va fi atât din partea municipalității cât și de la Uniunea Europeană. Autoritățile locale doresc astfel dublarea...

Economie: Investiţii inteligente, în plină pandemie. Cum a luat naştere primul Coffee-to-Go pe roţi din Iaşi

În perioada asta mulţi ar evita orice investiţie. Dar pentru un om cu experienţă în afaceri oportunităţile apar în orice moment. Ia...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.