ING Bank a scăzut dobânzile pentru creditele ipotecare. Exemple de calcul

Finanțe-Bănci

Publicat 2021-02-18 10:42:19

ING Bank România a scăzut rata dobânzii fixe cu 0.21% pentru creditele ipotecare. Astfel, oferta pentru creditul ipotecar 7FIX ajunge acum la o rată a dobânzii de pornire de 4,49%, fără a se pune condiţie pe încasarea salariului la ING sau tipul imobilului.

În plus, din anul opt, dobânda variabilă aplicată din acel moment este mai avantajoasă chiar şi faţă de un credit ipotecar cu dobândă integral variabilă, aplicată de la acordarea creditului.

Pentru creditul de nevoi personale, oferta este disponibilă până la data de 15 martie 2021 şi urmăreşte să impulsioneze consumul local. Astfel, rata dobânzii pentru creditele de nevoi personale scade şi mai mult, cu 1% pentru toate sumele acordate începand cu 5 februarie, pornind acum de la 5,99%**. Scăderea ratei dobânzii poate ajunge până la 2% în cazul în care un credit de la altă bancă este refinanţat de către ING. Operaţiunile de contractare a unui credit personal, rambursarea normală sau anticipată, precum şi închiderea acestuia pot fi făcute şi online de către clienţii băncii, direct în ING Home’Bank.

Conform celui mai recent studiu realizat de ING International Survey, atunci când au fost întrebaţi cât sunt de mulţumiţi de locuinţele lor, românii s-au clasat pe ultimul loc (71,8%), faţă de alte naţionalităţi precum olandezii (82,2%) sau germanii (80,9%). În ceea ce priveşte schimbările pe care le-ar face în casă, cei mai mulţi români au declarat că ar opta pentru o suprafaţă mai mare, o renovare, ori un spaţiu exterior precum o terasă sau o grădină. Totodată, 47,4% dintre românii intervievaţi iau în considerare să se mute sau să îşi achiziţioneze o locuinţă în următorii doi ani.

Într-o perioadă determinată de incertitudini, ING Bank România a întrebat românii care sunt principalele temeri atunci când vine vorba de achiziţia unei case. Răspunsurile, sfaturile sau recomandările practice sunt centralizate pe platforma Frici de cumpărat casa unde psihologul Diana Lupu, arhitectul Alina Vâlcu şi consultantul financiar din programul Banometru Corneliu Ionescu răspund temerilor românilor. Demersul face parte din obiectivul ING Bank România de a promova sănătatea financiară în viaţa de zi cu zi, bazată pe decizii financiare informate şi potrivite fiecăruia.

Pentru un credit ipotecar ING 7Fix de 400.000 de lei, pe 30 de ani, cu asigurare de viaţă ataşată, avans 25% din valoarea imobilului, rata dobânzii fixă în primii şapte ani este de 4,49%, apoi variabilă trimestrial indice IRCC + marjă 2,26%. DAE este de 5,60%, iar clientul va avea rata lunară de 2.024,37 lei în primii şapte ani.

Valoarea totală plătibilă este de 757.141,67 de lei şi include: comision analiză dosar (900 de lei), primele pentru asigurarea de viaţă (25.704,14 lei) şi de imobil (PAD 20 EUR/ an şi facultativă 16.000 lei), taxa de evaluare a imobilului (690 de lei), aşa cum sunt estimate de bancă, comision transfer fonduri (0 lei), taxe percepute de RNPM (65,7 de lei, 21,9 de lei şi 43,8 de lei) şi Cartea Funciară (387,98 de lei şi 75 de lei).

Calculul e valabil până la data de 28 februarie 2021, considerând că: indicele de referinţă din formula Ratei Dobânzii variabile are valoarea de la momentul calculării DAE, iar Rata dobânzii variabile nu este superioară Ratei dobânzii fixe, costurile rămanand neschimbate, iar clientul îndeplineşte criteriile pentru a avea 0 lei comision administrare cont curent (altfel este 9 lei/lună). Creditul va fi garantat cu ipotecă pe imobilul achiziţionat prin credit. Clientul trebuie să aibă în vedere că variaţia ratei dobânzii sau fluctuaţia veniturilor sale pot afecta îndeplinirea obligaţiilor de plată.

Pentru a beneficia de dobânda fixă minimă, de 5,99% pe an, clientul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: transferarea veniturilor la ING Bank România, refinanţarea a cel puţin unui credit extern şi contractarea unei sume de cel puţin 50.000 de lei, cu asigurare de viaţă. În aceste condiţii, clientul va plăti timp de cinci ani o rată lunară de 966,41 de lei şi va returna în final 58.184,46 de lei, cu un DAE de 6,33%.

Acesta va achita comisionul de analiză a dosarului în valoare de 200 de lei, ce se reţine din suma creditului. La acesta se adaugă taxa de înregistrare la Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară: 87,6 de lei. Valoarea primei de asigurare în prima lună este de 69 lei, nu este inclusă în rată şi descreşte odată cu soldul creditului. Exemplul este valabil pană pe 15 martie 2021.

Sursa
Finanțe-Bănci
„Epidemia” de burnout din multinaționale, al doile...

Stresul la care au fost supuși angajații într-un an ...

Finanțe-Bănci
România se alătură statelor care se grăbesc să emi...

România a decis să revină pe pieţele internaţional...

Finanțe-Bănci
Guvernul a majorat stimulentul pentru părinții care s...

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri proiectul ...

Finanțe-Bănci
Piața criptomonedelor a depășit în premieră pragul...

Valoarea pieței criptomonedelor a depășit pentru pri...

Finanțe-Bănci

​Business report Pacienții grav bolnavi se vor putea trata în str...

​Județele cu cele mai multe cazuri COVID cu tulpinile mutante. Capitala, peste 50% din acestea ...

Mâna dreaptă a lui Claudiu Năsui, spaima companiilor de stat! Simona Carmen Fătu, de l...
Mâna dreaptă a lui Claudiu Năsui, spaima companiilor de stat! Simona Carmen Fătu este secretar de stat în...
Curs valutar 2 aprilie. Anunț pentru românii care au credite la bănci. Cât costă un e...
Curs valutar 2 aprilie. Anunț pentru românii care au credite la bănci. Cât costă un euro. Banca Național...
Rezervele valutare au crescut cu 1,6% în martie...
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii martie 2021, la 35,709 miliarde...
Finanțe-Bănci
Primarul Clujul, Emil Boc, despre o posibilă criză fi...

Criza sanitară din România ar putea declanșa o grav...

Finanțe-Bănci
5.000 de dolari, răscumpărarea plătită unor hackeri...

Peste jumătate (56%) dintre victimele afectate de rans...

Finanțe-Bănci
Vești bune pentru români! Evoluția economiei în 202...

Miercuri, Banca Mondială a publicat noi date pozitive ...

Finanțe-Bănci
Euro trece de 4,92 lei, pe fondul unei tendințe de dep...

Moneda europeană a trecut miercuri dincolo de pragul d...

Finanțe-Bănci: Ionel Dancă (PNL) anunță un nou instrument financiar pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Dputatul PNL Ionel Dancă, care este și purtătorul de cuvânt al partidului, a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook că se pregătește ...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.