Publicat 2021-04-08 06:08:52
Veste uriașă anunțată de ministrul Digitalizării! El a anunțat când vom scăpa de cozile la ghișee și de dosarul cu șină, după ce bazele de date ale mai multor instituții publice vor fi interconectate și contribuabilul nu va mai fi nevoit să se mute cu documentele printate dintr-un loc în altul.
Veste uriașă anunțată de ministrul Digitalizării! Guvernul și-a propus ca cetățenii să scape de corvoada plimbării hârtiilor.
A fost anunțat și un termen până la care acest obiectiv poate fi atins, după ce un proiect pilot va fi desfășurat în Capitală chiar în vara acestui an.
Veste uriașă anunțată de ministrul Digitalizării! Vor fi interconectate bazele de date ale administrațiilor financiare
Românii vor scăpa de dosarul cu șină până în 2026. Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a anunțat că acest lucru se va face treptat, iar din ce în ce mai puține instituții vor cere dosare.
Astfel, din vara acestui an, în Capitală va fi implementat un proiect-pilot prin care vor fi interconectate bazele de date ale administrațiilor financiare, ceea ce permite instituțiilor să aibă acces la datele necesare pentru preschimbarea unor documente, spre exemplu.
Cetățenii nu ar mai fi nevoiți să facă curse între instituții ca să mute hârtiile.
“Trebuie să începem să scăpăm de hârtii. Prima dată trebuie să scăpăm de cozi pentru că o să conectăm instituţii între ele pentru a vedea, pe de o parte, cum funcţionează şi cum poate fi scalat modelul ăsta la nivel naţional.
”Nu va mai fi sarcina cetăţeanului să se mute cu hârtiile”
O să începem cu Bucureştiul, în iunie-iulie va fi un test-pilot de interconectare şi interoperabilitate a bazelor de date ale administraţiilor financiare din Bucureşti, unde sunt date care sunt necesare, de exemplu, pentru preschimbarea unor documente.
Odată autentificat în bazele de date, nu va mai fi sarcina cetăţeanului să se mute cu hârtiile de la o instituţie la alta”, a declarat ministrul Digitalizării, potrivit digi24.ro.
Ciprian Teleman a precizat că de dosarul cu şină “o să scăpăm treptat, adică vor fi din ce în ce mai puţine instituţii care vor cere dosare”.
“Aici avem nevoie – şi proiectul ăsta e pe agenda colegilor din Parlament – de unificarea a două legi, Legea arhivelor şi Legea arhivării electronice, ele trebuie să fie într-o singură lege pentru că asta ar permite ca, odată ce un document a fost emis în format electronic, să nu mai fie nevoie de o versiune fizică, de o copie fizică a lui, pentru că odată ce am dat print am distrus întreaga filosofie a stocării digitale şi atunci când nu o să mai avem obligaţia să furnizăm documente fizice înseamnă că circuitele astea vor funcţiona”, a mai afirmat ministrul.
Cristian Tudor Popescu a vorbit în termeni duri despre...
Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislati...
O femeie din Vaslui și-a pus viața în pericol și a ...
Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Tro...
Raed Arafat a vorbit în cadrul conferinței susținute luni, aproape de miezul nopții, despre trag...
România figurează pe site-ul companiei din Ankara dre...
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe pagina de ...
MApN anunță că de la aeroportul Otopeni nu decoleaz...
Alfred Simonis, lider al deputaților social-democrați...
Modernizarea Gării de Nord din București, cea mai mare din țară, mai are de așteptat. Contractul pentru studiul de fezabilitate a fost ...
Un copil a fost filmat în județul Cluj în timp ce conducea un tractor, singur fiind în autovehicul. Imaginile au devenit rapid virale ia...
La fiecare sfârșit de săptămână Universitațea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ,,Regele Mihai I al Româ...
Un cățel cerșetor la margine de drum a devenit o adevărată mascota pentru un mic orășel din statul american Missouri....
Pacienții și medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Brașov fac mărturisiri despre lupta cu COVID-19, într-un material video realiza...
Dintre persoanele care au trecut prin boală, dar cu forme mai grave, unele rămân cu sechele neurologice şi pulmonare. Specialiştii atra...