UPDATE Legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale vor fi trimise cel mai probabil mâine către Parlament. Ședință de guvern luni seară

Actualitate

Publicat 2021-02-22 10:05:00

După ce a fost aprobat de Guvern, bugetul intră în această săptămână în malaxorul din Parlament. Cel mai probabil, proiectele de lege vor fi trimise mâine către Parlament, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. De la ora 19.00, Guvernul se reunește în ședință pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliului Legislativ.

ACTUALIZARE 14.13 "Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ", a precizat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

"Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament. Imediat ce vor ajunge la Parlament, împreună cu doamna Anca Dragu, președintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România", a anunțat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

"Va exista un termen pentru depunerea amendamentelor, un termen pentru avizarea în comisiile avizatoare, după care se va stabili intervalul de timp în care comisiile reunite de Buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat urmează să dezbată și să aprobe raportul. Și, de asemenea, vom stabili când va intra în plen și termenul de dezbatere și adoptare în plen atât a legii bugetului de stat, cât și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat", a mai explicat Orban.

ACTUALIZARE Telejurnal 12.00 În cadrul unei ședințe a coaliției guvernamentale este discutat luni la prânz calendarul posibil pentru dezbaterile privind bugetul, a precizat Marius Vulpe, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 12.00.

În ședința Biroului Executiv al PNL s-a decis cu unanimitate de voturi să nu se vină cu niciun amendament din partea parlamentarilor liberali la proiectul de buget, tocmai pentru a nu afecta ținta de deficit de 7,16% pe care guvernul Cîțu și-a asumat-o.

Săptămâna aceasta, în următoarele două zile, ar putea fi dezbătută și adoptată o lege necesară pentru adoptarea proiectului de buget - legea cu indicatorii macroeconomici.

Urmează un termen de cel mult două zile, potrivit liberalilor, în care ar trebui ca fiecare partid parlamentar să vină cu amendamente la proiectul de buget.

După finalizarea termenului de depunere a amendamentelor, vor fi dezbateri de 2 - 3 zile în comisiile de specialitate și în Comisia reunită de buget-finanțe.

Liberalii ar dori ca adoptarea bugetului de stat să se facă vineri, 26 februarie. Dacă acest lucru nu va fi posibil din cauza lucrărilor în comisii, atunci ședința ar putea avea loc luni, 1 martie.

Premierul Florin Cîţu a afirmat astăzi că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB.

"Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD", a declarat Cîţu înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

El a vorbit şi despre un amendament al preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi al deputatului Florin Roman care prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi.

"Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%", a spus Cîţu.

Premierul a precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.

"Sunt sigur că astăzi ajunge în Parlament, au fost câteva modificări în funcţie de Consiliul Legislativ şi aşa mai departe, dar cum ajunge, vom avea şi calendarul. Sper să fie cât mai repede", a declarat Cîţu.

Sursa
Actualitate
Bătălia pe produsele din tutun încălzit: BAT și-a ...

În industria produselor bazate pe tutun încălzit, ma...

Actualitate
Motivul pentru care Gina Vlădău trebuie să primeasc...

Fotomodelul Gina Vădău a câștigat despăgubiri de 2...

Actualitate
Mărțișorul aduce la Digi 2 LUUUNI cu o super-ofertă...

Campania 2 LUUUNI, lansată în parteneriat cu HBO, mar...

Actualitate
Șofer român de TIR la un pas să bage firma în falim...

Patronul unei micuțe firme de transport din România a...

Actualitate

România trece la pașaportul COVID? Decizie majoră pentru toată lum...

Preşedintele Senatului a vorbit duminică, 28 februarie, despre introducerea paşaportului COVID. C...

Marius Oprea | Mărţişorul, amuleta norocoasă care a înfrînt istoria...
Poate cumva mai firesc, acum trei sute de ani în Ţările Române anul nou încă începea, ca la vechii roma...
Cea de-a 78-a ediţie a galei Globurile de aur: Cel mai bun film - dramă: "Nomadland", ce...
Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, organizată în format virtual în acest an din cauza pandemiei de...
Anca Dragu nu susține ideea implementării pașaportului COVID...
Președintele Senatului, Anca Dragu, nu susține introducerea pașaportului COVID și nu consideră că Român...
Actualitate
Dispare libertatea de exprimare. Anunţ pentru absolut ...

Veste extrem de proastă venită chiar în plină pande...

Actualitate
Bugetul de stat şi cel al asigurărilor, în dezbatere...

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul ...

Actualitate
Obligatoriu pentru toţi cei care stau la bloc. Se dau ...

Veste extrem de proastă pentru cei care stau la bloc. ...

Actualitate
Crește vârsta de pensionare în România?! Anunțul i...

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit duminică dim...

Actualitate: Arad: Braconieri bănuiţi că ar fi folosit animale pentru dresarea câinilor de vânătoare

Cruzime fără limite în Arad. Mai mulţi braconieri sunt bănuiţi că ar fi folosit animale pentru dresarea câinilor de vânătoare. Pol...

Actualitate: Republica Moldova: Șoferii prinși băuți la volan îți recuperează permisul la morga din Chișinău

Şoferii din Republica Moldova, prinşi că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, işi pot recupera permisul doar după o vizită ...

Actualitate: Voluntarii Asociației "Acasă în Banat" repară casa unei familii greu încercate din Caraș Severin

O familie greu încercată de soartă din Caraș Severin a primit un ajutor nesperat! Voluntarii unei asociații vor să le repare casa și ...

Actualitate: Grav accident pe o stradă cu case din Capitală. O fetiță de 6 ani și o tânără de 20 de ani au murit

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă după-amiaza pe o stradă din nordul Capitalei. O mașină scăpată de sub control a intrat într...

Actualitate: LUMEA AZI. America revine! Rusia și China, în vizorul SUA și NATO

America s-a întors, a spus președintele Joe Biden la începutul mandatului și a spus-o din nou la Conferința pentru securitate de la Mun...

Actualitate: LUMEA AZI. Criză politică în Georgia și în Armenia

Frământări politice teribile au aprins brusc spațiul sub-caucazian. În Georgia, forțele guvernamentale au luat cu asalt sediul opoziț...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.