Teste COVID false pentru vacanță. Agenția de turism care le falsifica analizele călătorilor

Actualitate

Publicat 2021-04-08 05:43:19

Situație fără precedent în România. În urma perchezițiilor făcute de polițiștii din Capitală, a fost descoperită o agenție de turism care oferea clienților teste PCR negative false incluse în pachete de călătorie. Ce au mai descoperit oamenii legii și despre ce agenție este vorba?

Direcția Generală a Poliției Municipiului București informează că afacerea cu teste PCR false incluse în pachete de călătorie, începută din ianuarie, a fost oprită brusc, în urma perchezițiilor făcute de polițiștii din Capitală la sediul agenției de turism.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului și până în prezent, agenția oferea contracost, buletine de analize medicale falsificate persoanelor care călătoreau în afara țării.

„Din datele și probele administrate în cauză de polițiști a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării”, a explicat Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

Totodată, sursa citată mai precizează faptul că administratorul firmei, o femeie de 33 de ani, a falsificat 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale. Astfel, persoanele care doreau să călătorească în vacanțe prin intermediul agenției de turism evitau carantina.

De menționat este faptul că, mulți dintre aceștia ar fi fost interlopi, care mergeau în străinătate pentru activități ilegale. Firma de turism are și o explicație. Aceasta susține că prețul buletinelor de analize era inclus în pachetul de servicii oferite, „fără a individualiza”.

De cealaltă parte însă, reprezentantul clinicii căreia îi erau atribuite testele susține că nu are nicio legătură cu agenția de turism din București care i-ar fi folosit datele. Mai exact, potrivit acestuia, cei de la firma de turism luaseră un certificat de testare autentic pe care îl modificau pe calculator, introducând numele clienților.

În acest context, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor și efectuează verificări pentru a stabili întreaga activitate infracțională în cauză.

Concurența este revoltată

O reacție a venit și din partea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Dumitru Luca, președintele ANAT susține că înțelege foarte bine lupta dintre firme pentru a putea supraviețui în această perioadă, însă este nevoie de mijloace legale.

Totodată, acesta a mai menționat că se declară întristat de acestă situație, dar speră ca toți coelgii săi să condamne aceste acțiuni.

“Înţelegem lupta pentru supravieţuire a firmelor, însă ea trebuie făcută mereu prin mijloace legale. Chiar dacă vorbeam de o agenţie membră a ANAT – nu este cazul în situaţia actuală – sancţionam drastic şi public o asemenea infracţiune.

Mai ales că noi încercăm din răsputeri, pentru membrii ANAT în particular, pentru agenţiile de turism în general, dar şi pentru industria turismului, să luptăm pentru adoptarea de măsuri care să sprijine acest domeniu, atât de afectat.

Ne întristează asemenea situaţii şi sunt convins că toată breasla turismului va condamna asemenea acţiuni”, a declarat Dumitru Luca, președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea

Sursa
Actualitate
CTP, după tragedia de la „Victor Babeș”: „Ce î...

Cristian Tudor Popescu a vorbit în termeni duri despre...

Actualitate
Veste bună pentru cei care stau la bloc. S-a schimbat ...

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislati...

Actualitate
O femeie a ieșit pe pervazul exterior al geamului ca s...

O femeie din Vaslui și-a pus viața în pericol și a ...

Actualitate
Primele explicații ale reprezentanților de la Spitalu...

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Tro...

Actualitate

Raed Arafat a spus adevărul. Motivul real al tragediei cumplite de la...

Raed Arafat a vorbit în cadrul conferinței susținute luni, aproape de miezul nopții, despre trag...

Care este starea de sănătate a pacienților transferați de la „Victor Babeș”...
Patru pacienți internați în TIR-ul ATI de la Victor Babeș din București au fost transferați, luni seara,...
Problema TIR-urilor – unități ATI, veche de cel puțin o lună! Trei spitale au semnal...
Trei spitale din România au semnalat defecțiuni ale TIR-urilor folosite drept unități ATI mobile. În fapt...
Premierul Florin Cîțu face declarații de presă la ora 23.00...
Premierul Florin Cîţu face declarații de presă la ora 23,00, la Palatul Victoria....
Actualitate
TIR-ul în care au murit oameni la „Victor Babeș” ...

România figurează pe site-ul companiei din Ankara dre...

Actualitate
Nicuşor Dan, despre decesele de la „Victor Babeș”...

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe pagina de ...

Actualitate
BREAKING NEWS  MApN anunță că de la Otopeni NU deco...

MApN anunță că de la aeroportul Otopeni nu decoleaz...

Actualitate
GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis contestă unele restricți...

Alfred Simonis, lider al deputaților social-democrați...

Actualitate: Modernizarea Gării de Nord din Capitală mai așteaptă, după prelungirea contractului pentru studiul de fezabilitate cu încă un an și jumătate

Modernizarea Gării de Nord din București, cea mai mare din țară, mai are de așteptat. Contractul pentru studiul de fezabilitate a fost ...

Actualitate: Imagini șocante la Cluj. Un copil a fost surprins conducând un tractor – VIDEO

Un copil a fost filmat în județul Cluj în timp ce conducea un tractor, singur fiind în autovehicul. Imaginile au devenit rapid virale ia...

Actualitate: Agro Village - târg al producătorilor locali și regionali. Piața este organizată ca un mini sat și cuprinde 20 de căsuțe de lemn unde producătorii își comercializează marfa proprie

La fiecare sfârșit de săptămână Universitațea de Științe Agricole și Medicină Veterinară  a Banatului ,,Regele Mihai I al Româ...

Actualitate: Un cățel ajută la strângerea banilor pentru copiii săraci

Un cățel cerșetor la margine de drum a devenit o adevărată mascota pentru un mic orășel din statul american Missouri....

Actualitate: Imagini dramatice cu pacienți cu COVID din Spitalul de Urgență Brașov: „E o situație ca de război”

Pacienții și medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Brașov fac mărturisiri despre lupta cu COVID-19, într-un material video realiza...

Actualitate: Coronavirusul trece, dar urmările rămân. Studii recente arată că bolnavii care ajung la ATI pot dezvolta afecțiuni psihologice. Specialiștii atrag atenția asupra importanței monitorizării stării de sănătate și după externare

Dintre persoanele care au trecut prin boală, dar cu forme mai grave, unele rămân cu sechele neurologice şi pulmonare. Specialiştii atra...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.