Răsturnare de situaţie pentru românii care vor să se vaccineze! Au anulat tot

Actualitate

Publicat 2021-05-04 11:45:10

Campania de vaccinare decurge bine în România în acest moment, iar autorităţile se bazează acum şi pe implicarea medicilor de familie. Totul se dovedeşte însă să fie mult mai complicat decât ar trebui, iar campania din cabinetele medicilor de familie pare să înceapă cu stângul.

Anunţată de autorităţi cu surle şi trâmbiţe, vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie nu pare să mai înceapă astăzi, 4 mai.

Nemulţumirile medicilor de familie

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepresedinte al CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19), vorbea despre 3.000 de noi fluxuri de imunizare începând de marţi, însă acest lucru a fost deocamdată amânat.

Medicii de familie vorbesc despre lipsa banilor pentru cumpărarea tuturor echipamentelor necesare, dar şi despre lipsa de interes a celor ce ar trebui vaccinaţi în cabinetele lor cu serul de la Johnson & Johnson.

„Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP”, spune medicul de familie Eva Cristescu pentru Digi24.

„Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri”

Autorităţile au majorat de la 30 la 40 de lei suma pe care o primesc medicii de familie pentru fiecare român vaccinat, însă cadrele medicale se plâng că banii sunt in continuare insuficienţi.

„Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri, precum plata asistentei și achiziționarea echipamentelor. Am primit mail săptămâna trecută pentru a fi întrebați când suntem găsiți să ni se livreze dozele de vaccin și recunosc cinstit că am refuzat.

În primul rând, nu am o listă suficient de lungă de doritori ai vaccinului Johnson & Johnson și atunci am temporizat pentru săptămâna aceasta despre ce număr de doze poate fi vorba, astfel încât să nu ne trezim că primim un număr de doze pe care noi nu le putem folosi și avem după aceea dificultăți cu DSP, eventual să le restituim, cum ni se întâmplă de obicei”, explică Eva Cristescu.

„Pacienții pot veni dacă ne anunță cu privire la disponibilitatea lor chiar de săptămâna viitoare”

Aceasta mai spune că oamenii care vor să se vaccineze la cabinetele medicilor de familie o pot face de săptămâna viitoare, însă trebuie să anunţe înainte. Medicii că nu au cum, din punct de vedere fizic, să îi contacteze ei pe toţi pacienţii pe care-i au pe listă, aşa că îi îndeamnă pe oameni să se programeze cât mai repede. Medicul Eva Cristescu se mai plânge şi de faptul că statul român nu le oferă suportul cuvenit pentru buna desfăşurare a acestei campanii.

„Dacă se pune problema să sunăm noi la telefon pe toți cei de pe lista noastră, asta fură ceva timp și noi mai avem și alte lucruri de făcut. Sunt pacienți care vin cu rețete, care vor analize, copii care trebuie vaccinați cu vaccinurile din schema obligatorie și așa mai departe. Nu se pune problema, pacienții pot veni dacă ne anunță cu privire la disponibilitatea lor chiar de săptămâna viitoare.

Dacă ne-ar fi informat cu privire la dorința lor de a se vaccina cu acest ser în luna trecută în care s-a tot discutat despre asta ar fi putut veni chiar de astăzi, eventual. Dar dacă nu s-au înscris în acest sens, nu putem de azi, mai ales că nici din partea statului român nu avem suportul cuvenit”, a declarat medicul de familie Eva Cristescu.

Sursă foto: Dreamstime

Sursa
Actualitate
HotNews: Comitetul din Ministerul Sănătății care a ...

​Amalia Șerban, director adjunct al Direcției Gener...

Actualitate
Despăgubiri de 17.000 de euro după ce o fetiță din ...

Tribunalul Sibiu a decis ca Primăria Mediaș să plăt...

Actualitate
BREAKING NEWS  Rata de incidență în Capitală, sub ...

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 este pentru a ...

Actualitate
Avertizare meteo ANM! Cod galben de vânt şi ploi pent...

Meteorologii ANM au emis, marţi dimineaţă, o atenţi...

Actualitate

Începe Eurovision Song Contest 2021 - Prima semifinală. Românii din...

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe marţi în Olanda, la Rotterdam,...

Circa 40 de spitale din București încep marți vaccinarea anti-covid a pacienților...
Vaccinarea anti-COVID a pacienţilor internaţi în aproximativ 40 de spitale din Capitală începe marți, a ...
Cutremur de mare adâncime în Vrancea...
Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs marți în zona seismică Vrancea. A fost...
Turist britanic găsit spânzurat de către salvamontiştii din Bușteni...
Un cetăţean britanic în vârstă de 42 de ani, care a fost dat dispărut de familie, luni dimineaţă, dup...
Actualitate
Avocatul Poporului formulează o excepţie de neconstit...

Avocatul Poporului a formulat excepţie de neconstituţ...

Actualitate
Joe Biden și Benjamin Netanyahu vor avea o nouă convo...

Joe Biden a afirmat, luni seară, că îl va suna din n...

Actualitate
Un secretar de stat din PNL nu are nicio atribuție. Ex...

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a ab...

Actualitate
O vijelie cu gheață va lovi România. Deja a făcut r...

Meteorologii anunță că o vijelie cu gheață va lovi...

Actualitate: Un băiețel de șase ani a fost mușcat de câinele din gospodărie. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD

Clipe de groază pentru un băieţel de 6 ani şi familia lui din comuna ieșeană Cotnari. Aseară copilul se jucat cu câinele din gopodă...

Actualitate: România este printre primele țări din Europa în ce privește mortalitatea infantilă, iar pandemia a accentuat problemele din maternități

În România nu există o infrastructură bine pusă la punct pentru ca transferul nou născuților cu probleme să se facă rapid și să f...

Actualitate: Locuri strategice pentru apărarea țării în cazul unui atac extern, astăzi clădiri aflate în paragină

Vorbim de fostele clădiri în care funcționau unitățile militare ale grănicerilor, ulterior ale Poliției de Frontieră. Construite în...

Actualitate: Munții Apuseni, surprinzători, sălbatici și spectaculoși, atrag tot mai mulți turiști

Surprinzători, sălbatici și spectaculoși. Așa se înfățișează Munții Apuseni în fața vizitatorilor dornici să descopere comoril...

Actualitate: Cireșele, printre cele mai scumpe trufandale

Cireşele sunt în această perioadă printre cele mai scumpe trufandale din pieţele Capitalei. Cine nu își poate stăpâni pofta, va ave...

Actualitate: EXCLUSIV | Povestea de succes a unui român stabilit ăn Spania

Un antreprenor român a reușit să reformeze industria lemnului din Spania cu ajutorul unor tehnologii inovatoare. Și-a pus amprenta pe to...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.