Publicat 2021-02-22 15:45:00
Numirea momentului în Guvern! Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat luni aducerea în ministerul pe care îl conduce a unui economist cu experiență la Comisia Europeană.
Numirea momentului în Guvern! Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, anunță un transfer în premieră.
Este pentru prima dată când un economist de la Bruxelles primește aprobarea să lucreze în Guvernul României.
Numirea momentului în Guvern! Vorbește fluent “comiseza”
”Ne întărim echipa pe PNRR cu un expert de la Comisie. L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experiență solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență.
Septimiu are o experiență de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine și mai vine cu un atu – vorbește fluent “comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie.
Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România.
În ultimii 14 ani, experții români s-au transferat într-o singură direcție, de la București la Bruxelles.
Îi mulțumesc Luminiței Odobescu de la Reprezentanța permanentă a României la UE pentru eforturile făcute pentru a convinge Comisia să îl lase pe Septimiu la București.”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.
Planul Național de Redresare și Reziliență, importanță capitală pentru România
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic structurat pe două priorități: reforme și investiții, ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România.
Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33, 009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.
Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări, se arată pe site-ul oficial al ministerului condus de Ghinea.
Procurorii au deschis luni, un dosar penal pentru omor,...
Gheorghe Moroşan, 68 de ani, autorul dublei crime de l...
Premierul Florin Cîţu a anunţat că se vor face veri...
În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.280 de caz...
În ultimele 24 de ore, Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi c...
Prognoza meteo ANM. Vremea se schimbă radical! Luna ma...
Premierul Florin Cîțu intervine în campania de vacci...
Un doctor supercunoscut vine cu vești proaste în plin...
”Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vr...
Peste 20.000 de porci de la cel mai mare combinat agroindustrial din vestul țării urmează să fie uciși, după ce zeci de animale au mur...
De la miezul nopţii, pentru următoarele 14 zile, restaurantele, cinematografele, cafenelele şi barurile s-au închis din nou în Bucureș...
În Elveția, vălul islamic va fi, cel mai probabil, interzis. Proiecțiile referendumului organizat în Țara Cantoanelor pe această tem...
În Franta au fost aleși primii opt stejari care vor fi folosiți la reconstrucția acoperișului catedralei Notre Dame din Paris, distrus ...
Cultura și divertismentul revin la viață în Israel. Sute de oameni au fost vineri seara la un concert pe un stadion din Tel Aviv, dar nu...
Alimentele de bază continuă să se scumpească de la începutul crizei sanitare. Prețurile principalelor materii prime au crescut pentru ...