Exclusiv Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican: A venit în România pentru că se simțea în siguranță. Voia să dezvolte rețeaua

Justiție

Publicat 2021-02-25 05:00:53

Asasinul din Mexic, venit în România să pună la punct un transport de sute de kilograme de cocaină şi metamfetamină prin portul Constanţa, făcea parte dintr-o grupare atât de violentă încât americanii o considerau teroristă. Individul a ajuns la Bucureşti ca turist, însoţit de soţie şi cei doi copii, printre care un bebeluş. A ales România pentru că reţeaua mafiotă voia să se extindă în noi ţări din vestul Europei şi a crezut că aici este în siguranţă. Nu a bănuit că poliţiştii de la noi colaborarează cu autorităţile din Statele Unite, iar în oricare altă ţară se temea că va fi arestat. De altfel, era prima ieşire a bărbatului din Mexic, iar paşaportul şi l-a făcut cu doar câteva zile înainte de plecare. L-a şocat întâlnirea cu poliţiştii chiar la coborârea din avion, pe Aeroportul Otopeni, însă nu s-a opus reţinerii. Detaliile au fost dezvăluite, în premieră, de unul dintre ofiţerii antidrog, care au participat la misiunea de capturare a traficantului.

Ofițer DCCO, despre mexicanul extrădat: Clanul Jalisco Nueva Generacion era de o violență extremă, comparabilă cu a cartelului Sinaloa Un mexican deosebit de periculos, acuzat de mai multe asasinate, a fost extrădat din România în SUA Lăsat să moară în fața spitalului, de teamă că are COVID Cazul românilor din Mexic: La ce se referea alerta de securitate Româncă sechestrată în Mexic, împreună cu trei copii: Ne-au spus că e strict politic și, dacă mai vorbim, ne bagă la închisoare Români sechestrați de autorități în Mexic. Prieten de familie: Au reușit să strecoare un telefon și merg la baie să trimită SMS-uri Peste 100 de români, în continuare blocați pe Aeroportul Cancun din Mexic. Bogdan Aurescu: Este inadmisibil. Românii trebuie respectați Zeci de români blocați pe un aeroport din Mexic

Ofițer DCCO: "Sunt considerați, atât de statul mexican, cât și de statul american, o grupare teroristă. Anul trecut, în urma unor percheziții la membri grupării, din care făcea parte și suspectul nostru, au fost descoperite inclusiv drone cu explozibil plastic la bord. Și costumația și mașinile pe care le foloseau au un iz militar, fapt pentru care sunt de foarte luat în seamă de toată lumea.

Sunt și cunoscuți pentru corelarea faptelor de trafic de droguri cu cele de violență, torturarea unor persoane care au colaborat cu poliția, persoane care au înșelat anumite tranzacții, sau pur și simplu grupări rivale.

Ei intenționau să organizeze transporturi de droguri prin România, destinație fiind țări din Europa de Vest. Atunci când o grupre criminală, cum sunt și ei, vrea să se extindă pe anumite zone, atunci un om foarte important din cadrul organizației va trebui să se deplaseze în acel loc, pentru a vedea cu ochiul liber că treaba este serioasă.

În martie el a ajuns în România, însă operațiunea a început cu șase luni înainte, timp în care am cooperat cu autoritățile din Statele Unite, DEEA, Homeland Security și US Marshals. El a a venit ca turist, împreună cu o parte din familia sa.

Ulterior, intenționa să-și dezvolte rețeaua și rutele de transport ale drogurilor, din America de Sud către Europa. El a călătorit foarte puțin, din datele pe care le avem, nu a părăsit teritoriul continentului în care locuia, tocmai din frica pe care permanent traficanții de droguri din Mexic o au față de autoritățile din Statele Unite. Ei știu ceea ce fac și se gândesc că pot fi oricând capturați.

Și-a procurat un pașaport cu foarte puțin timp înainte de călătoria în România. Nu cred cred că s-a gândit vreun moment că în România va fi vorba de o procedură în care să fie implicate Statele Unite ale Americii".

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Deci și-a imaginat că venind în România vine într-un loc sigur?

Ofițer DCCO: "Exact. Din acest motiv a și venit atât de lejer. Nu toți traficanții, mai ales cei care au un rol bine definit într-o rețea, călătoresc atât de lejer și fără să fie însoțiți de persoane de încredere sau bodyguarzi".

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Care a fost reacția lui când v-a văzut, când i-ați spus că există un mandat de arestare pe numele lui?

Ofițer DCCO: "Inițial a fost foarte tăcut și reținut, probabil sunt învățați să reacționeze într-un fel atunci când, în orice țară, cineva din partea poliției îi abordează, dar ulterior, înțelegând că este vorba despre un act oficial emis de Departamentul de Justiției din SUA, și-a dat seama că este în legătură cu ceea ce se ocupă și din acel moment a fost uimit că până și aici cineva se ține după el. A fost arestat provizoriu în vederea extrădării, iar rudele s-au întors, la câteva zile distanță, în Mexic".

Editor : A.C.

Sursa
Justiție
Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la trei ani...

Mario Iorgulescu, fiul preşedintele Ligii Profesionist...

Justiție
BREAKING NEWS  Avocatul Winzer, lecție pentru ministr...

Stelian Ion, ministrul Justiției, este omul care spune...

Justiție
Un recidivist a fost arestat după ce s-a dat procuror ...

Un fals procuror DIICOT și avocat a fost arestat. Băr...

Justiție
CCR: Punerea în executare a unei condamnări înainte ...

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, mie...

Justiție

Trei persoane trimise în judecată pentru că importau zahăr, dar de...

Trei persoane au fost trimise în judecată de DNA Ploieşti după ce au importat din Turcia zahăr ...

CCR: Procurorii DNA nu mai pot cerceta fapte pentru care nu au competenţă...
Prevederea potrivit căreia, în cazul în care dispune disjungerea în cursul urmăririi penale, procurorul D...
Percheziții în București. O agenție de turism ar fi vândut teste false Covid...
O agenție de turism din București ar fi vândut buletine false de analize medicale cu rezultat negativ la Co...
Pensiile magistraţilor, vizate de schimbări. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, propune ...
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a vorbit despre deficitul de personal din sistemul judiciar. El vrea să in...
Justiție
Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, trimis ...

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost ...

Justiție
Caz Onești. Familia uneia dintre victime cere daune de...

Familia celui mai tânăr muncit sechestrat și ucis de...

Justiție
Peste 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă, dep...

Polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse la bo...

Justiție
14 protestatari au fost arestați pentru 30 de zile, du...

14 protestatari dintre cei 18 reținuți ieri au fost a...

Justiție: Membrii PNL au retras plângerea împotriva hoților care le-au spart sediul

Reprezentanții PNL Neamț au retras plângerea împotriva hoților care au spart sediul în noaptea de 26 spre 27 august 2020....

Justiție: Polițiști urmăriți penal pentru mită contra permise vor fi din nou examinatori

Trei dintre politiştii din Suceava, bănuiţi că luau mită de la persoane care voiau să obţină permisul de conducere vor fi...

Justiție: Bebeluș abandonat în scara unui bloc, la Râmnicu Vâlcea. Mama este căutată de poliție

O mamă din Râmnicu Vâlcea este căutată de poliţişti după ce şi-a abandonat fetiţa abia născută, în scara unui bloc din oraş. B...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.