Clotilde Armanad anunță că va construi o „Școală regală” în Sectorul 1

Educație

Publicat 2021-02-23 08:51:00

Primarul Sectorului 1 a anunțat că va construi o nouă școală - Școala Regală - în zona Casei Presei Libere, mai exact pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

„Construim o nouă școală în Sectorul 1: Școala Regală! Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Consultă aici proiectul de Hotărâre

Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate, susține primarul USR-PLUS.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar “Şcoala Regală”.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație” susține aceasta.

Potrivit lui Armand, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Potrivit proiectului de hotărâre prezentat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.

Sursa
Educație
Ministrul Educației: O decizie privind prezența la ș...

O decizie privind posibilitatea ca elevii din clasele a...

Educație
Ministrul Educației: Vom insista ca elevii din clasele...

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele ...

Educație
Sorin Cîmpeanu: Peste 3.000 de elevi ar putea fi afect...

Peste 3.000 de elevi care învaţă în şcoli din loca...

Educație
Cîmpeanu: Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectați d...

Peste 3.000 de elevi care învață în școli din loca...

Educație

Raed Arafat: Elevii pot oferi mărţişoare de 1 martie. Şi eu le duc...

Elevii pot dărui mărţişoare şi flori de 1 martie colegilor şi profesorilor, dar să respecte d...

Scandal la Școala Centrală din Capitală: Un profesor a apărut în lenjerie intimă la ...
​Un profesor de la Școala Centrală din Capitală s-a afișat în fața elevilor, la o oră online, doar î...
Cîmpeanu: La examene nu există platforme care să ofere garanția că cel care răspunde...
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că fraudarea examenelor online este posibilă în acest mom...
EVALUARE NAȚIONALĂ 2021/ BACALAUREAT 2021. Ministrul Educației anunță EXAMENE mai uș...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că examenul de bacalaureat din acest an va fi mai uşor, da...
Educație
Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile C...

​Curtea de Apel a anulat, joi, toate hotărârile Com...

Educație
ANALIZĂ: Reluarea cursurilor. 50,1% respondenți spun ...

Consiliul Național al Elevilor a realizat o analiză p...

Educație
Președintele asociațiilor de părinți: „Bugetul de...

​Președintele Federației Naționale a Asociațiilor...

Educație
O profesoară și-a pictat fața în negru și a dansat...

De dragul elevilor săi, o profesoară și-a pictat fa...

Educație: Cazul Șincai: Primăria Capitalei a suspendat autorizația pentru lucrările de reparații / Suspendarea este parte în procesul în care primăria Sectorului 4 cere evacuarea clădirii

Primăria Municipiului București a decis să suspende autorizația de construcții pentru lucrările de reparații la clădirea Colegiului ...

Educație: Cazul Șincai, după implicarea autorităților: Ministrul anunță protocol legat de relocare / Fostă directoare: Protocolul este praf în ochi

​Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, după întâlnirea avută la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” cu prim...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.