Campionii României cheamă elevii să facă sport

Actualitate

Publicat 2021-02-22 14:37:02

Țara noastră a inițiat un demers de anvergură europeană, care are loc simultan în 10 țări europene și își propune să promoveze sportul în rândul elevilor și să îi atragă către performanță cu ajutorul unor ambasadori speciali: mari campioni olimpici, mondiali și naționali. Prin exemplu personal, aceștia îi vor ajuta pe copii să conștientizeze importanța sportului în viața de zi cu zi, pentru a avea un stil de viață sănătos și o dezvoltare armonioasă. Proiectul „WoW Europe”, care va fi prezentat pe 25 februarie la Timișoara în prezența unor sportivi de elită, este coordonat de Asociația Junior Sport și are loc simultan în toate cele 10 țări participante: Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România.

„WoW EUROPE este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport - Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani - „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” - se va realiza, în cadrul acestui proiect, în 10 țări din Europa”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul Proiectului „WoW Europe”.

Cele 7 acțiuni ale Proiectului „WoW Europe”

Conferința de prezentare a Proiectului „WoW EUROPE”, evenimentul prin care se dă startul acțiunea „Azi sunt Profu′ tău de Sport!”în România, are loc la Timișoara, joi, 25 februarie, în prezența unor sportivi de elită și a reprezentanților principalilor parteneri și susținători instituționali ai proiectului din România.

„Azi sunt Profu′ tău de Sport!” este o acțiune-fanion, în cadrul căreia, până în iunie, sportivi emblematici din cele 10 țări participante merg în școli, fiecare în țara sa de origine, pentru a susține orele de educație fizică și sport cu elevii, dar și pentru a promova importanța educației fizice și a sportului, atât pentru o viață sănătoasă, cât și pentru practicarea sportului de performanță.

Workshop-ul „Sănătate prin sport” va avea loc în luna iulie, la Timișoara, tema principală referindu-se la “creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante.” Reprezentanții fiecărei organizații participante din cele 10 țări vor prezenta exemple de bune practici în promovarea educației fizice și sportului din țara sa de origine.

„Pedaliada!” va avea loc în septembrie în aceeași zi și de la aceeași oră în toate cele 10 țări participante și constă într-o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, în echipe-simbol: copii, părinți, bunici.

„Ora deschisă de sport”, considerat evenimentul emblematic al proiectului, se va desfășura de asemenea în luna septembrie, simultan în toate cele 10 țări participante. Acțiunea constă în mini-concursuri și demonstrații ale marilor campioni, care au loc în locații aflate în zone reprezentative la nivel național, atât din punct de vedere cultural, cât și turistic.

Workshop „De la experți în sport către oameni” - va avea loc în luna octombrie la Timișoara în prezența reprezentanților organizațiilor participante din cele 10 țări. Aceștia vor arăta importanța și impactul promovării sportului și educației fizice prin intermediul marilor sportivi în rândul copiilor.

Conferința de închidere a proiectului va avea loc în luna octombrie, la Timișoara. Cu această ocazie vor fi prezentate activitățile implementate ale Proiectului „WoW EUROPE” și rezultatele obținute, cu accent pe impactul acțiunilor asupra mișcării sportive atât la nivel local cât și european.

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior Sport în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.”

Sursa
Actualitate
Rafila, despre tulpina britanică a coronavirusului: Su...

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României l...

Actualitate
Accident mortal în Dolj. Căruță spulberată de maș...

Un grav accident rutier în urma căruia două persoane...

Actualitate
Ludovic Orban: Prima exploatare offshore ar putea înce...

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că prima exploa...

Actualitate
Acţiune extrem de dificilă pentru recuperarea unui tu...

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe...

Actualitate

Alertă maximă la Moscova! Decizia luată la Bucureşti îl va înfur...

Rusia este în alertă, în urma celei mai recente decizii luate de România. Totul a început chiar...

Un nou conflict în cartierul Radu de la Afumaţi din Ploieşti, după scandalul soldat cu...
Un nou conflict a avut loc, sâmbătă după-amiază, în cartierul Radu de la Afumaţi din municipiul Ploieş...
Peste 900.000 de români au fost vaccinați în cele două luni de la debutul campaniei. B...
Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării (CNCAV) a informat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccin...
Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 126 ...
Peste 15.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore cu prima doză de vaccin anti-COVID, potrivit da...
Actualitate
Șoferița cu Mercedes care a omorât o fetiță și o ...

O fetiță de 7 ani a murit în drum spre spital, după...

Actualitate
Doi copii din Huși, opăriți cu ciorbă...

Doi copii din Huși s-au ales cu arsuri grave după ce ...

Actualitate
Zeci de oameni, la coadă pentru mărțișoare, în Buc...

Târgul Mărțișorului, organizat în acest weekend î...

Actualitate
Replica șoferilor români de TIR, după o postare a lu...

Şoferii români de TIR îi răspund europarlamentarulu...

Actualitate: Voluntarii Asociației "Acasă în Banat" repară casa unei familii greu încercate din Caraș Severin

O familie greu încercată de soartă din Caraș Severin a primit un ajutor nesperat! Voluntarii unei asociații vor să le repare casa și ...

Actualitate: Grav accident pe o stradă cu case din Capitală. O fetiță de 6 ani și o tânără de 20 de ani au murit

Un accident cumplit a avut loc sâmbătă după-amiaza pe o stradă din nordul Capitalei. O mașină scăpată de sub control a intrat într...

Actualitate: LUMEA AZI. America revine! Rusia și China, în vizorul SUA și NATO

America s-a întors, a spus președintele Joe Biden la începutul mandatului și a spus-o din nou la Conferința pentru securitate de la Mun...

Actualitate: LUMEA AZI. Criză politică în Georgia și în Armenia

Frământări politice teribile au aprins brusc spațiul sub-caucazian. În Georgia, forțele guvernamentale au luat cu asalt sediul opoziț...

Actualitate: Comisiile de buget-finanţe din Parlament au dat raport favorabil pentru proiectul Legii bugetului de stat. Dezbateri aprinse în comisii

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistra...

Actualitate: EXCLUSIV Mărțișorul, ambasador al tradițiilor românești în Spania

Mărțișorul a devenit un adevărat ambasador al tradițiilor românești în Spania. La școală, copiii spanioli primesc de la colegii lo...

© Copyright 2021 i-Stiri.ro - Stiri din ziare, reviste, ultimele stiri.
Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. i-Stiri.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.