Departamentul de Stat critica Romania pentru politizarea presei, cazurile de coruptie, tratamentele aplicate detinutilor si discriminarea romilor (raport) | Incendiu la o clinica din Mamaia. Ce s-a intamplat si ce spun pompierii. De unde a izbucnit focul | Ziua Planetei Pamant 2018. Google omagiaza printr-un Doodle Ziua Planetei Pamant 2018 (foto+video) | Vesti proaste pentru romani: Cum va fi vremea in perioada vacantei de 1 Mai! Prognoza pentru toata tara | Actual / Ce spun astrele azi, 22 aprilie | Actual / Ciubotica-cucului, o planta cat o farmacie | Actual / De ce mananca iarba cainele | Incendiu la o clinica din Mamaia. Ce s-a intamplat si ce spun pompierii. De unde a izbucnit focul | Ziua Planetei Pamant 2018. Google omagiaza printr-un Doodle Ziua Planetei Pamant 2018 (foto+video) | PORTRET: Miguel de Cervantes, ,,principele ingeniozitatii", ,,ciungul de la Lepanto", creatorul primului roman european modern | PORTRET: Yehudi Menuhin, simbol al muzicii universale, elev si prieten al lui Enescu si apropiat al romanilor | 27 de grade in Capitala! | Foto: Un automobil din Motru a luat FOC! | Barbatul care facea rafting pe Jiu a MURIT! | Spectatori la propriile meciuri, Petrila et. comp. au multumit: Soimii Simand - Progresul Pecica 3-1 | Unde va avea loc marea intalnire dintre Donald Trump si Kim Jong-Un | Primaria Capitalei face marele anunt: proiectul de 10 milioane de euro, care va schimba fata Bucurestiului | Ziua Femeilor Mironosite: ce TREBUIE sa faca toti barbatii crestini in aceasta zi | Pas GRESIT facut de FCSB: Viitorul lui Hagi arbitreaza lupta pentru titlu in Liga I | STENOGRAME - Scandal MONSTRU in spatele usilor inchise: miza este Klaus Iohannis |
Stiri din Romania

Programul Lapte si Corn se modifica din 2018. Ce produse vor primi copiii din Prahova

Guvernul Romaniei a decis, in acest an, modificarea cunoscutului program national "Cornul si Laptele", care va fi diversificat, urmand sa cuprinda o gama mai larga de produse. In judetul Prahova, modificarile se vor aplica din anul scolar 2018-2019, in contextul in care, pentru actualul an, autoritatile aveau deja in derulare un contract in momentul aprobarii acestor prevederi noi.
Conducerea Consiliului Judetean Prahova, institutia prin care se deruleaza acest program in judet, a anuntat ca la urmatoarea licitatie pe care o va organiza urmeaza sa solicite oferte mult mai variate din partea firmelor doritoare, care vor fi nevoite sa livreze nu doar produse de panificatie si lapte, ci si legume, fructe si derivate din lapte.
"In momentul adoptarii hotararii de Guvern noi eram deja in procedura de achizitie si nu am mai putut sa modificam conditiile, insa din urmatorul an scolar vom aplica aceste prevederi. Astfel, din 2018-2019, copiii din Prahova urmeaza sa primeasca si biscuiti, legume sau fructe in cadrul acestui program", ne-a declarat administratorul public al judetului, Fabioara Ionescu. Astfel, in doua zile din saptamana scolarii vor primi pachetele obisnuite, continand lapte si un corn sau un baton, intr-una dintre zile vor primi tot produse de panificatie, insotite de un derivat din lapte (chefir, lapte batut, iaurt), iar in celelalte doua zile vor primi legume sau fructe, insotite de biscuiti. Ca exemple, pot primi mere sau pere, dar si salate de rosii, telina sau morcovi.
Autoritatile prahovene vor pregati licitatia in conformitate cu prevederile HG 640/2017, care stabileste diversificarea cunoscutului program guvernamental, cat si costul maxim pe care il poate avea un astfel de pachet alimentar, de 0,6 lei pentru fructe si legume, 0,88 lei pentru lapte si derivate si 0,57 lei pentru corn sau baton, cu tot cu TVA. Sursa"Menajeria de sticla", pe scena Teatrului de Stat
„Menajeria de sticla”, de Tennessee Williams, este piesa care se va juca sambata, 21 apr...

Week-end plin de competitii pentru elevii constanteni
Week-end-ul acesta, elevii constanteni participa la fazele judetene si regionale ale Gimnaziadei si ...

"Ratusca cea urata" vine, din nou, la teatru
Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret „Calutul de Mare” ii asteapta, astazi, 18 apri...

Finantarea universitatilor si sanctionarea productivitatii in cercetare - in date
Publicarea Repartitiei preliminare a locurilor bugetate pentru Universitatile din Romania a starnit ...

Statul paralel cu stiinta, sau povestea pilelor Karpen
Recent, Ministerul Cercetarii a facut o gafa. Incercand sa provomeze rezultatele inventatorilor roma...


Despre finantarea publica a cercetarii
Preambul: Cercetarea stiintifica, sub toate formele ei, este o componenta esentiala a progresului nu...

Scrisoare deschisa. Viciu grav de procedura la UEFISCDI
In atentia: D-lui Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae Burnete, Ministrul Cercetarii si Inovarii D-lui Prof....

In memoriam academician Serban Papacostea
Cadrele didactice ale Facultații de Istorie și Științe Politice iși exprima...

Zeci de programe de masterat, intrate in lichidare
Universitatile au din ce in ce mai putine programe de masterat, multe din programele de anii trecuti...

Vreti sa luati parte la "Petrecerea iepurasilor"?
Copilasii sunt asteptati sambata, 7 aprilie, de la ora 11.00, la restaurantul „Harlequin”...