ULTIMA ORA: Andrei Gheorghe a murit. Fostul om de radio si televiziune avea 56 de ani | 5 simptome ale retentiei de apa | Ionut Lupescu vine cu doua solutii pentru revitalizarea fotbalului: "M-am uitat la FCSB. E un inceput bun" | Politia a oferit primele informatii oficiale despre decesul lui Andrei Gheorghe: Ce anunta autoritatile | Controversele din viata lui Andrei Gheorghe: Arestat si urmarit penal pentru detinere de droguri | A murit Andrei Gheorghe. Identitatea a fost confirmata | Girbovan: Protocoalele nu au aparut din neant. SRI nu s-a gandit singur sa mearga la Parchet | Soc in televiziune: a murit Andrei Gheorghe | BREAKING NEWS: A murit Andrei Gheorghe | Andrei Gheorghe a murit. Ultima postare pe Facebook: "Totul trece" | Andrei Gheorghe a murit. Interviu emotionant - Cum a ajuns in Romania din Rusia | Andrei Gheorghe a murit. Politia va deschide un dosar de moarte suspecta | Andrei Gheorghe a murit! Politia a deschis dosar de moarte suspecta! Cum a fost gasit prezentatorul! | UPDATE - Omul de radio si televiziune Andrei Gheorghe a murit in aceasta seara! Avea 56 de ani! | Horia Georgescu, fostul presedinte al ANI: Crin Antonescu a fost la ziua lui Maior, in vila K2/ Am initiat semnarea unui protocol cu SRI, pentru a mari capacitatea ANI | Mircea Badea, replica SOCANTA la auzul vestii despre moartea lui Andrei Gheorghe: -#039;A spus ca fuma marijuana-#039; | Florin Calinescu, afirmatii SOC dupa decesul lui Andrei Gheorghe: -#039;Culoarul de zbor se ingusteaza-#039; | Moment antologic in emisiunea lui Andrei Gheorghe: Emil Boc a cazut de la cativa metri (VIDEO) | Florin Calinescu, mesaj rascolitor despre Andrei Gheorghe: "Un destin aparte" | Andrei Gheorghe a murit. Mircea Badea, reactie halucinanta dupa decesul jurnalistului |
Stiri din Romania

O noua sesiune pentru avizarea auxiliarelor didactice, organizata de Ministerul Educatiei

A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice in vederea aprobarii/avizarii de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN)/Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) se desfasoara in perioada 19-28 februarie 2018, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei Nationale.
"Potrivit reglementarilor in vigoare, MEN, prin CNEE, efectueaza verificarea criteriilor de conformitate si propune pentru aprobare, anual, in doua sesiuni, lista auxiliarelor didactice disponibile pentru utilizarea in sistemul de invatamant preuniversitar. Durata maxima a sesiunii de de aprobare/avizare din luna februarie este de 30 de zile de la incheieera perioadei prevazute pentru depunerea solicitarilor. Solicitantul aprobarii sau al avizului pentru auxiliare didactice poate fi autor, editor, producator, comerciant/furnizor autorizat sau alta institutie recunoscuta, ce are ca obiect de activitate invatamantul/educatia/formarea si colaboreaza cu cadre didactice si specialisti in domeniul caruia ii este destinat auxiliarul didactic", se arata in comunicatul institutiei.
Auxiliarele didactice supuse aprobarii/avizarii trebuie sa vizeze in mod explicit formarea competentelor generale si/sau a celor specifice ale elevilor si sa corespunda cerintelor curriculumului national si programelor pentru olimpiadele scolare aprobate prin ordin de ministru, in vigoare.
Auxiliarele didactice depuse pentru aprobare/avizare trebuie, de asemenea, sa specifice nivelul (de ex.: grupa/clasa /varsta/formatiunea de studiu careia i se adreseaza etc.) si sa se adreseze in mod explicit tipurilor de activitati didactice (de ex.: activitati remediale, activitati pentru elevi cu cerinte educationale speciale, activitati pentru elevi capabili de performanta etc), altor activitati care vizeaza dezvoltarea competentelor-cheie, multi/pluridisciplinare, transdisciplinare etc.
Potrivit cadrului normativ aprobat de MEN, auxiliarele didactice sunt materiale-suport elaborate in sprijinul profesorilor si al elevilor, pentru implementarea adecvata si eficienta a curriculumului national. Aceasta categorie de auxiliare poate include: culegeri de texte / cantece, culegeri de exercitii / probleme, culegeri de teste / itemi de evaluare, pachete de fise de activitate independenta, caiete de munca/activitate independenta etc., care pot fi prezentate in format tiparit si/sau in format electronic/digital. Exceptie fac instrumentele destinate dezvoltarii competentelor elevilor, elaborate de catre institutii recunoscute la nivel national si international sau publicate de edituri de prestigiu national si international (de ex. Academia Romana, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.). Pentru utilizarea extinsa la clasa a acestora este necesar acordul MEN.
In prima sesiune de evaluare (9.10.2017 - 5.01.2018), au fost inaintate spre aprobare/avizare 1.464 de titluri de auxiliare didactice: 227 - invatamant prescolar, 790 - invatamant primar, 316 - invatamant gimnazial, 130 - invatamant liceal si 1 - invatamant postliceal. Dintre acestea, au fost admise 1.241 de titluri si respinse 223 de titluri.
Cititi si: Lista cu mijloacele de invatamant omologate in vederea utilizarii lor in invatamantul preuniversitar, in acest an scolar SursaUnde va puteti intalni cu "Frumoasa si Bestia"
Trupa „Sufletel” ii invita pe cei mici, sambata, 17 martie, incepand cu ora 11.00, la re...

Specializare in Spania, pentru 14 elevi ai Liceului de Telecomunicatii
14 elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta, insotiti de doua ca...

Sarbatoare la "Ovidius". 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania
Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, in parteneriat ...

Proiect pentru imbunatatirea conditiilor pentru tinerii angajati in domeniul turismului
Universitatea „Ovidius” din Constanta a organizat, saptamana aceasta, proiectul „I...

"Arta de a invinge" - Debut literar pentru avocatul Minodora Ion
Avocatul Minodora Ion a lansat, saptamana aceasta, primul sau volum, „Arta de a invinge”...


Poeta si pictorita constanteana Oana Catalina Bucur expune la Praga
In perioada 8 - 11 martie, poeta și pictorița constanțeana Oana Catalina Bucur, alatu...

Incepe Salonul de primavara
Filiala Constanta a Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR) si Asociatia Culturala ARTAR orga...

Educatia meteodependenta
De cand autoritatile au luat masura de a inchide scolile si gradinitele pe durata codului portocaliu...

Comunicat ,,Ad Astra" referitor la evaluarea proiectelor nationale de cercetare
Nota redactie: Am primit urmatorul comunicat al asociatiei AD Astra: In urma ultimelor competitii na...

Ce traseu va avea procesiunea icoanelor "Calea Sfintilor"
Duminica, 25 februarie, Biserica Ortodoxa se afla in Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare. Cu ...