Cine este ,,mini-Merkel", urmatoarea ,,doamna de fier" a Europei | Autoritatile brailene au decis ca toate femeile insarcinate, bolnavii cronici si persoanele care fac dializa sa fie dusi la spitale; judetul va fi sub cod de viscol | PEDEAPSA pentru VIOL ar putea deveni similara celei pentru CRIMA - proiect Senat | O fetita de 12 ani a cazut de la etajul 8 si a murit | "Usor, usor prea" alertata, Firea inchide iar scolile. "Nu este de stat cu mainile in san" | Accident la Sigmir: O masina a intrat intr-un cap de pod. Doua persoane au ajuns la spital (FOTO-VIDEO) | CSM Bistrita, neinvinsa de 5 meciuri, a urcat pe locul 5. Ce spune Horatiu Pasca (FOTO-VIDEO) | Atentionarea de cod portocaliu inchide scolile la Constanta! | Adina Pintilie a primit Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin | Supa Caldo Verde | Carnati in stil chorizo (VIDEO) | VIDEO: Ieseni, vreti ca Alexia & Matei sa reprezinte Romania la Eurovision? Votati 13! | Intrunire de urgenta la Prefectura. Se iau masuri pentru a trece cu bine perioada de ger | O fata de 12 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul opt al blocului in care locuia | Messenger permite adaugarea a noi prieteni in conversatiile audio si video | Nu ratati concertul caritabil din aceasta seara pentru Andreea, eleva din Iasi grav bolnava | FOTO: Cea mai frumoasa cununie din Iasi de Dragobete. Cum s-au imbracat mirii si primarul! | Rusia ar fi planuit incendierea a doua scoli romanesti din regiunea Cernauti | FOTO: Nou vs. vechi in Iasi. Discrepanta intre doua cladiri apropiate | Inca o femeie ucisa de gripa! Bilantul a ajuns la 54 de morti si este in crestere |
Stiri din Romania

Ministerul Educatiei cauta profesori pentru evaluarea proiectelor de manuale

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) incepe pregatirile pentru selectia cadrelor didactice in vederea constituirii grupurilor de lucru, pe discipline, care vor evalua proiectele de manuale scolare pentru clasele I-VI. Inscrierea se deruleaza exclusiv on-line, in perioada 22 ianuarie - 2 februarie 2018, prin completarea formularului publicat AICI. Selectia propriu-zisa si anuntarea rezultatelor (individual, doar pentru candidatii admisi) vor avea loc in intervalul 5 - 16 februarie 2018.
"Procesul de selectie a profesorilor cu statut de experti cooptati si de specialisti externi (absolventi de studii superioare in domeniul Stiinte ale educatiei) se va derula conform prevederilor ordinului de ministru nr. 5.645/2017. Misiunea expertilor/specialistilor selectati este aceea de a analiza si evalua calitatea proiectelor de manuale scolare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selectiei sunt competenta si experienta acumulate/probate, precum si disponibilitatea manifestata pentru implicarea in activitatile de evaluare a proiectelor de manuale scolare din anul scolar anterior", a anuntat Ministerul Educatiei.
Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate in activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul preuniversitar, corespunzatoare ciclului de invatamant si disciplinei pentru care se evalueaza proiecte de manuale scolare. Alta conditie ce trebuie indeplinita vizeaza probarea competentei in specializarea corespunzatoare/specializarea inrudita, conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, care-i acorda dreptul de a preda disciplina la care s-a inscris si de a evalua proiectele de manuale scolare depuse la disciplina in cauza. De asemenea, sunt obligatorii abilitatile practice de operare pe computer si respectarea criteriilor de incompatibilitate prevazute de legislatia in vigoare.
MEN anunta ca vor avea prioritate, in procesul de selectie a evaluatorilor cooptati, cadrele didactice care detin fie gradul didactic I in domeniul disciplinei/in domenii conexe celui pentru care se inscriu, fie titlul stiintific de doctor in aria de expertiza/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activitatilor de evaluare a proiectelor de manuale scolare/de abilitare curriculara/de evaluare de proces.
Dascalii selectati vor fi monitorizati si pot fi inlocuiti, daca nu demonstreaza eficienta pe parcursul activitatii de evaluare. SursaCe traseu va avea procesiunea icoanelor "Calea Sfintilor"
Duminica, 25 februarie, Biserica Ortodoxa se afla in Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare. Cu ...

Ziua portilor deschise, la Scoala nr. 12 "B.P. Hasdeu"
Astazi, Scoala Gimnaziala nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Constanta isi deschide p...

Abrambureala cu cei 448 milioane lei ai contribuabililor continua la Ministerul Cercetarii
Am inceput sa scriem pe acest subiect anul trecut in decembrie aici. Apoi, luna aceasta am continuat...

Sistem de vouchere pentru invatamantul din Romania
Concept. Sistemul de vouchere in educatie a fost gandit de economistul Milton Friedman, fost laureat...

Cristi Danilet: S-au bagat atatia bani in redactarea codurilor, iar dupa trei ani gasesti ca au defecte: dezavantajeaza anumiti infractori din Romania
Interviul de mai jos are doua parti. In prima parte, judecatorul Cristi Danilet vorbeste despre nevo...


Lost in Translation. Competitiile UEFISCDI si deontologia academica
N-as fi supus atentiei publice experienta de candidat intr-o competitie de cercetare daca n-as fi cr...

UEFISCDI - catre un sindicat al plagiatorilor?
In atentia: D-lui Prof. univ. dr. Adrian Curaj, Director General al UEFISCDI, D-lui Acad. Prof. univ...

Candidat eliminat la Bac, dupa ce i-a sunat telefonul mobil in timpul examenului
Bacalaureat 2018 continua, vineri, cu proba D, de evaluare a competentelor digitale. Pentru aceasta ...

Prin ce aventuri trec "Alba ca Zapada si cei sapte pitici"
Trupa „Sufletel” pune in scena, sambata, 10 februarie, de la ora 11.00, la restaurantul ...

Rectori cu musca pe caciula
Nu voi intelege in ruptul capului cum 44 de rectori de la Universitati de calibre diferite au putut ...