Cautat cu cainii de salvare, gasit fara suflare in albia unui parau | O urbe fara destin | Scapi de-un fast-food, dai de doua! | Pitesteanca Gabriela Zoana, in Parlamentul European | Vremea rea a facut prapad si in Arges | Tanar mort in Mercedesul facut zob | In dosarul ANRP, Theodor Nicolescu ar putea scapa de acuzatiile de coruptie | Inca un jucator in probe la FC Arges | Danut Bica: ,,Anul 2018 a inceput catastrofal!" | Atentie la telefoane si portofele: Politistii au prins doi hoti care ,,vanau" in localuri si pe terasele barurilor | Presedintele Pasztor Sandor despre bugetul Consiliului Judetean Bihor pe anul 2018: "Este foarte strans..." | Victorie: Dragnea! Abia numit la sefia ANRM, in ciuda presedintelui PSD, oradeanul Sorin Gal a fost schimbat | Atentie la cifre! Contrar laudaroseniei guvernantilor, in Bihor anul trecut a scazut numarul de angajati | Urmarile furtunii. Situatia de la ora 16.00 | Putine evenimente rutiere inregistrate la Politie | Interventia din judetul Bacau. Situatia de la ora 18.00 | Dragnea, de acord cu Firea in privinta modului in care a votat PNL proiectul pentru Spitalul Metropolitan | Mesaj dur din partea ALDE cu privire la Dancila: Avem mai putine convingeri si mai multe asteptari | Eveniment cultural de exceptie la Resita - Concert cameral cu arii din opere si pian | Studenti, vreti sa `arbeit` in Deutschland? Veti putea, in vacanta de vara! |
Stiri din Romania

Ministerul Educatiei a anuntat criteriile pentru selectia a 60 de centre de excelenta in Tehnologia Informatiei

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a aprobat criteriile de selectie a liceelor care pot deveni Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei (CETI) in cadrul proiectului ,,Promovarea si sustinerea excelentei in educatie prin dezvoltarea competentelor in disciplina Tehnologia Informatiei". "Proiectul are ca obiectiv asigurarea conditiilor optime de pregatire si dezvoltare a elevilor din clasele IX - XIII capabili de performante inalte (profil matematica - informatica), prin infiintarea si operationalizarea a 60 de Centre de Excelenta in Tehnologia Informatiei. Prin intermediul acestui proiect derulat de Ministerul Educatiei Nationale cu sprijinul Guvernului Japoniei, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante si o tabla interactiva", precizeaza MEN, intr-un comunicat pe aceasta tema.
Procesul de selectie este deschis unitatilor scolare din sistemul public de invatamant care pot asigura conditii optime pentru functionarea acestor centre. Pentru a fi eligibila, o unitate scolara interesata trebuie sa transmita catre inspectoratul scolar o scrisoare de intentie prin care isi asuma organizarea unui program deschis, de cel putin 10 ore/saptamana, adresat copiilor din comunitate interesati sa participe la activitati, pe o durata de cel putin doi ani de la data punerii in functiune a centrului. Activitatile vor implica in mod direct copiii, iar inspectoratele scolare judetene vor aduce la cunostinta scolilor din reteaua judeteana/municipiu programul centrelor selectate, care vor asigura pregatirea elevilor.
O alta conditie este ca fiecare cadru didactic-resursa, format in cadrul programului de pregatire asigurat de catre partenerul din Japonia, sa asigure, la randul sau, formarea a minimum 10 profesori la nivel local, pe structura cursului furnizat de catre expertii japonezi. Acestia vor fi considerati, la randul lor, persoane-resursa pentru activitatea centrului si pot realiza activitati de pregatire cu propriii elevi, pe baza cunostintelor asimilate in cadrul programului de instruire.
Ministerul Educatiei precizeaza ca procesul de selectie va avea doua etape.
Prima etapa va fi realizata de fiecare inspectorat scolar judetean/ISMB pe baza a sapte reguli si se va incheia cu desemnarea cate unui centru la nivelul fiecarui judet/sector. Unul dintre criteriile care vor fi luate in calcul este existenta unui centru de excelenta, infiintat conform ordinului nr. 5577/2011, care desfasoara activitati de excelenta in domeniul IT la nivelul anului scolar 2017-2018, existenta profilului matematica-informatica, intensiv informatica si elevi cu rezultate la Olimpiada Nationala de Informatica in ultimii 3 ani (premii/mentiuni la fazele nationale).
Etapa a II-a presupune o evaluare efectuata de o comisie nationala (stabilita de MEN) in urma careia vor fi selectate inca 13 centre la nivel national, din regiunile mai putin dezvoltate, care obtin cele mai bune punctaje si respecta principiul conform caruia, in fiecare judet, nu pot fi mai mult de doua centre.
Implementarea proiectului ,,Promovarea si sustinerea excelentei in educatie prin dezvoltarea competentelor in disciplina Tehnologia Informatiei" porneste de la modelul japonez de a preda aceasta disciplina si de la necesitatea infiintarii in tara noastra a unor licee-CETI care sa ofere elevilor o pregatire avansata, calificata si centrata pe aptitudinile si nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativitatii.
Sursa foto: Centrul Judetean de Excelenta Prahova SursaO noua premiera pentru iubitorii teatrului
Inceputul lunii februarie le aduce iubitorilor de teatru o comedie, in premiera, la Constanta. Spect...

Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sfantul Cuvios Antonie cel Mare
Miercuri, 17 ianuarie, Biserica Ortodoxa il cinstește pe Sfantul Cuvios Antonie cel Mare. Cu ac...

Atelier de pictura si decoupage pe lemn si sticla
Centrul cultural „Yunus Emre Enstitusu” din Constanța organizeaza, in perioada 15 -...

Revin auxiliarele in scoli?
La inceputul semestrului al doilea, elevii ar putea avea, in sfarsit, materiale auxiliare. Centrul N...

Inca o data despre proiecte de cercetare si UEFISCDI
La ce bun inca un text despre competitiile de proiecte coordonate de UEFISCDI? Pot raspunde la aceas...


Unii dintre cei mai prosti romani
par a fi considerati de catre actuala guvernare cei care incearca sa se ocupe de cercetare in aceast...

Studentii economisti, premianti la proiecte
Facultatea de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, a org...

Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" are o noua instalatie electrica
Teatrul Național de Opera și Balet „Oleg Danovski” din Constanța are, inc...

Sase licee au cluburi de istorie pentru tineret
Proiectul „Cluburi de istorie pentru tineret”, realizat de Asociatia „Romania-Daci...

62 de ani de la obtinerea statutului de membra ONU a Romaniei
Asociatia „Tineretul ONU”, filiala Constanta a organizat, aseara, la Facultatea de Istor...