Enache dupa ce i s-a strigat iar demisia: Nu stiu cat de mult incurc | Zilele Orasului s-au terminat brusc dupa un scandal de poveste in culise primar - viceprimar care a rabufnit pana pe scena - VIDEO & FOTOGALERIE | Declaratia zilei 24 aprilie 2018 | Poza zilei 24 aprilie 2018 | Botosaniul va ramane FARA apa potabila in urmatorii 10 ani?! - Solutia de rezerva, BLOCATA 30 de ani | Comunicat PSD: In Anul Centenar, clasa politica ar trebui sa dea dovada de maturitate pentru realizarea strategiei de dezvoltare ,,Romania 2040' | Fulop si Hadnagy dupa ce Botosaniul i-a egalat la ultima faza: Suntem prosti | Ziua Bibliotecarului, marcata prin activitati culturale la Memorialul Ipotesti : CINE este invitatul special | Prima victorie in play-off! Astra scoate Craiova din lupta pentru titlu | MOBILIZARE pentru giurgiuveni! Sustineti ,,Mugurel de Vlasca"... in duelul mini ansamblurilor folclorice, organizat ,,La Maruta"! | Panacotar prins in flagrant | Si-a gasit tatal inecat | Presedintele Moraru plateste 107 mii de lei pentru cursuri la Viena | Alerta meteo rapida: Cod galben de furtuni in Bihor in aceasta seara, vezi localitatile afectate! | Sex la nebunie: O tanara bolnava de schizofrenie a ramas gravida dupa o idila cu un alt pacient de la Spitalul de Psihiatrie din Nucet! | RIFIL 45 - Puterea de a mai creste! | Prima masura in cazul firmei la care lucrau ilegal cei noua barbati morti in accidentul de la Viisoara-Neamt | Dana Girbovan pune degetul pe rana in problema protocoalelor. Atac voalat la Raluca Pruna | Caz revoltator: medicamentele anti-furie, TAIATE de pe lista compensatelor | TRAGEDIE de proportii! O camioneta a spulberat o multime. 10 oameni au murit |
Stiri din Romania

Auxiliarele scolare, disponibile abia de acum in invatamantul preuniversitar. Vezi LISTA

Aproape un semestru a durat procesul de aprobare/avizare a auxiliarelor scolare, de care depinde mare parte a activitatii derulate in invatamantul preuniversitar. Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a anuntat ca a finalizat procedura acestora, astfel incat materialele sa poata fi utilizate la grupe/clase de prescolari/elevi, conform prevederilor articolului 11 din ordinul de ministru nr. 5.062/26.09.2017.
"Rezultatele sesiunii de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice pentru perioada 9.10.2017 - 5.01.2018 au fost publicate si urmeaza a fi aprobate prin ordin al ministrului Educatiei Nationale. Atat ordinul propriu-zis, cat si procedura operationala pentru reluarea procesului de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice declarate neacceptate vor fi disponibile incepand cu 8 ianuarie 2018", a transmis Ministerul Educatiei.
In aceasta prima sesiune de evaluare au fost inaintate spre aprobare/avizare 1.464 de titluri de auxiliare didactice: 227 pentru invatamant prescolar, 790 pentru invatamant primar, 316pentru invatamant gimnazial, 130 pentru invatamant liceal si unul pentru invatamant postliceal. Dintre acestea, au fost admise 1.241 de titluri si respinse 223 de titluri.
Rezultatele procedurii de aprobare/avizare au fost publicate AICI.
De la inceputul anului scolar si pana an prezent, cadrele didactice nu au avut voie sa utilizeze, la clasa, niciun auxiliar, dupa ce toate cele care fusesera avizate de Ministerul Educatiei au pierdut acest statut i vara, cand ministrul Educatiei a aprobat ordinul existent in acest sens. Pentru ca urmeaza o perioada in care dascalii vor analiza oferta si vor lansa comenzile, dar si una de consolidare a materiei predate si evaluare, auxiliarle vor fi folosite, practic, abia din semestrul al doilea al anului scolar. SursaExamenul picat al ministrului
Ceea ce face in ultimele luni, mai ales in ultimele saptamani dl. ministru al Educatiei a provocat r...

Romania doctorala
Titlul de doctor atesta puterea unei persoane de a transmite inovator cunoasterea. Spun ,,a transmit...

Zglobia politica neo-stalinista a ministrului Educatiei
Tocmai cind ne amuzam rautacios de relatiile ,,privelegiate" si opozitia ,,parlamentala" din discurs...

Naivitati academice
In plin scandal in care se pune sub semnul intrebarii utilitatea stiintelor socio-umane si tinandu-m...

"Menajeria de sticla", pe scena Teatrului de Stat
„Menajeria de sticla”, de Tennessee Williams, este piesa care se va juca sambata, 21 apr...


Week-end plin de competitii pentru elevii constanteni
Week-end-ul acesta, elevii constanteni participa la fazele judetene si regionale ale Gimnaziadei si ...

"Ratusca cea urata" vine, din nou, la teatru
Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret „Calutul de Mare” ii asteapta, astazi, 18 apri...

Finantarea universitatilor si sanctionarea productivitatii in cercetare - in date
Publicarea Repartitiei preliminare a locurilor bugetate pentru Universitatile din Romania a starnit ...

Statul paralel cu stiinta, sau povestea pilelor Karpen
Recent, Ministerul Cercetarii a facut o gafa. Incercand sa provomeze rezultatele inventatorilor roma...

Despre finantarea publica a cercetarii
Preambul: Cercetarea stiintifica, sub toate formele ei, este o componenta esentiala a progresului nu...